Logo kliknieuws.nl/oss
Groene Engel.
Groene Engel.

Van nazikunst, vluchtelingen tot participatiewet in Zout

  •   68 keer gelezen

OSS | In Zout op zondag 8 december in de Groene Engel gaat het vanaf 16.00 uur om de achtergronden van de nazi-design tentoonstelling in Den Bosch, het ingewikkelde vluchtelingenvraagstuk en de participatiewet.

Hoofdgast is Almar Seinen en hij wordt geïnterviewd door Tony van der Meulen. Seinen is de specialist op het gebied van nazikunst en is gastcurator van de tentoonstelling nazi-design in Den Bosch. Aanvankelijk werd het nodige rumoer verwacht. De kritiek doofde snel toen duidelijk werd dat de samenstellers in staat zijn gebleken om hun boodschap goed voor het voetlicht te brengen.

Vluchtelingen
Qader Shafiq vluchtte op zijn 25ste uit Afghanistan. In zijn nieuwe boek 'Weg naar eigen land' doet hij in columns en verhalen verslag van zijn nieuwe omgeving in Nederland. Hij wijst ons op de pluspunten en tekortkomingen van de Nederlandse samenleving. Stijn Steenbakkers ondervraagt hem met name over het ingewikkelde vluchtelingenvraagstuk. Nibud-directeur Arjen Vliegenthart en wethouder Kees van Geffen gaan in debat over de resultaten van de participatiewet.

Meer berichten