Logo kliknieuws.nl/oss
Vicky Vos-Vermeulen (links) met collega Dana Jansen in actie voor Special Gym
Vicky Vos-Vermeulen (links) met collega Dana Jansen in actie voor Special Gym (Foto: )

Special Gym in Heesch voorziet in een behoefte

  •   166 keer gelezen

HEESCH | "Ten tijde van mijn afstuderen als ergotherapeute was ik al jaren turntrainster en realiseerde me dat sporten helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor sporters met een motorische, cognitieve, gedragsmatige of sensorische uitdaging is het moeilijk om een sportplek te vinden waar zij welkom zijn en geschikte, individuele begeleiding krijgen. Daarom ben ik heel blij dat ik samen met turncoach Demi Jansen in augustus Special Gym heb kunnen oprichten." Aan het woord is Vicky Vos-Vermeulen (36) uit Heesch.

Dat de club in een behoefte voorziet blijkt wel uit de aanmeldingen die binnenkomen. Op donderdag en zondag krijgen de leden van Special Gym les in gymzaal Lindershof in Heesch. Vicky: "Wij zetten ons in om het plezier in sporten te bevorderen en deelname aan gymsport voor iedereen mogelijk te maken, ook wanneer daar extra begeleiding voor nodig is. Van de ouders van onze leerlingen krijgen we hartverwarmende reacties. Vaak hebben zij al een lange zoektocht achter de rug om voor hun kind een geschikte sportplek te vinden. Zelf heb ik een zoontje met autisme, dus ik weet wat er aan begeleiding nodig is. Het motto van Special Gym is: Gymmen met een lach, waarbij ieder zichzelf zijn mag. De ouders zijn zo blij dat hun kinderen nu kunnen sporten en daarbij zichzelf zijn. We horen dat de kinderen elke week weer uitkijken naar de nieuwe les."

Kleine stapjes
Over de manier van werken vertelt Vicky: "Natuurlijk vinden we het mooi om de kinderen dingen te leren. Maar we doen dat in kleine stapjes en elke gemaakte stap vieren we. Zo heb ik er vijf jaar over gedaan om een meisje een paar passen op de evenwichtsbalk te laten zetten. In het begin kon ze alleen breed lopen. Via hele kleine stapjes op een gymbank hebben we het opgebouwd. Ieder stapje is een overwinning. Zo is ook over de kop gaan voor onze kinderen een enorme beleving. Als je dat kunt realiseren met steeds minder begeleiders is dat weer een succeservaring die voor onze leerlingen heel belangrijk is." Ze vervolgt: "Ik vind het mooi te horen dat onze leerlingen weer zin krijgen in de gymles op school en op de speelplaats aan dingen mee gaan doen. Het zelfvertrouwen neemt toe en de kinderen durven dan ook aan nieuwe dingen te beginnen. Ik kom altijd met veel positieve energie weer thuis. Ik geniet enorm in de zaal als we de kinderen kunnen laten stralen. Dat is onbetaalbaar, daar word ik heel blij van." Voor inlichtingen over Special Gym: tel. (06) 27 57 80 30.

Ook een mooi initiatief waar u redactionele aandacht voor wil? Mail ons: regiooss@weekbladregiooss.nl.

Meer berichten