Logo kliknieuws.nl/oss

Curling: vaste Winterland-traditie vol gezelligheid

  •   195 keer gelezen

De sportieve strijd barst ook dit jaar weer in alle hevigheid los op de curlingbanen van Winterland Oss. Een flinke dosis enthousiasme en een hoop 'schik' zijn dan ook de vaste ingrediënten van een avondje curling. 

Samen met Rian Govers heeft Jan van Leest de wedstrijdleiding in handen. "Pascale Zegers heeft een stapje terug gedaan, voor haar in de plaats is Rian gekomen", vertelt Jan. De wedstrijdleiding veranderde vorig jaar de opzet van het speelschema van de Rabo curlingcompetitie; de competitie waarin diverse teams tijdens Winterland Oss het tegen elkaar opnemen. Meer teams speelden op een avond en de games waren langer. Een keuze die goed uitpakte. "We proberen tijdens de bedrijvencompetitie iedere curlingavond alle bedrijven mee te laten doen zodat het naast een gezellige avond ook een netwerkavond wordt", zegt Jan. 24 teams bonden vorig jaar de strijd aan met elkaar. "Dat aantal hopen wij deze editie te evenaren. Er is nog ruimte voor enkele teams om zich in te schrijven", weet Jan die geen winnaar durft te voorspellen. "Curling is een wispelturig spel; door de constante veranderingen van het ijs is het onvoorspelbaar. Of het nou bedrijven- of vriendenteams zijn, het ontmoeten en lol hebben is het allerbelangrijkst en voert de boventoon." De poule-indeling van de bedrijvencompetitie wordt bepaald door middel van loting op woensdag 11 december. Zaterdag 4 januari vindt de finale plaats. "DJ Onslow draait niet alleen op de Oliebollenparty zondag 29 december, maar komt ook als extra verrassing tijdens de finale", verklapt Jan die uitkijkt naar Winterland Oss. "We gaan er weer een leuk feestje van maken!", besluit hij met een lach. 

Avondje curlen 
Vrienden en families kunnen ook bij Winterland Oss 's avonds na 20.00 uur komen curlen. Dit is onderdeel van een horeca-arrangement. Er zijn drie banen beschikbaar en per baan kunnen 8 tot 22 personen curlen. Zin om een potje te curlen? Ga dan naar de website www.winterland-oss.nl.

Lees meer in de Winterland-special in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss, 

Meer berichten