Odiliapeel won bij FC Uden.
Odiliapeel won bij FC Uden. Foto: Archieffoto: L-DESIGN.PHOTOGRAPHY

5E: Odiliapeel pijnigt FC Uden, FC De Rakt aan kop; WHV zet Ollandia op z'n plek

Voetbal 358 keer gelezen

FC De Rakt is de nieuwe lijstaanvoerder in de vijfde klasse E. De Udenaren wonnen zelf eenvoudig van MVC en zagen Elsendorp verliezen bij Nieuw Woensel. De ploeg van trainer Jan Marijnissen heeft met een wedstrijd minder gespeeld evenveel punten als Nieuw Woensel en één punt voorsprong op WHV, dat thuis geen genade kende voor Ollandia, dat voor de tweede week op rij hard onderuit ging. In Loosbroek werd het 4-1.

FC De Rakt deed thuis wat het moest doen tegen MVC, al dacht iedereen in Uden bij de rust aan een hogere uitslag dan 4-0. Al na een dik half uur leidden de blauwhemden immers al met 3-0 door twee doelpunten van Bart Geelkerken en een goal van Bart Langenhuizen. Na de thee viel er weinig te genieten voor het publiek, al kwam De Rakt nooit in de problemen. Jeroen Smulders bracht de marge in de slotfase zelfs nog op vier. Marijnissen: "Een duidelijke en verdiende overwinning. De uitslag had hoger kunnen zijn, want we hebben nog kansen gemist. Al met al een dominant en goed spelend FC De Rakt gezien." De Udenaren kunnen door de winst komende zondag op bezoek bij Ollandia de titel 'Herbstmeister' zeker stellen.

WHV wint geflatteerd van Ollandia
WHV won uiteindelijk qua cijfers eenvoudig van Ollandia, maar de 4-1 winst was geflatteerd. Ivo Kanters scoorde op magistrale wijze de 1-0. Zijn hoekschop verdween, mede dankzij de winst, direct in het doel. Ollandia was kort van slag, maar herstelde zich tijdig en kreeg ook kansen. Stefan Erven, op aangeven van broer Robert, zorgde in de 47ste minuut voor de 1-1 en WHV leek even rijp voor de slacht. Na tien minuten herstelde WHV zich en via Roel Lunenburg, die Ollandia-doelman Tom Wouters verraste, werd het 2-1. Dat was een klap voor Ollandia, dat meer risico ging nemen en WHV dankbaar zag profiteren van de geboden ruimte: Thijs Lunenburg (3-1) en een eigen doelpunt (4-1) zorgden voor een duidelijke overwinning voor de Loosbroekers, die na een aantal anonieme jaren weer mogen dromen van promotie. "Prachtig en uiteindelijk verdiend", glunderde WHV-coach Martin Kaus na afloop.

'Ujese' derby prooi voor Odiliapeel
Odiliapeel is bezig aan een opmerkelijk herstel na een valse seizoenstart en kwam op bezoek bij FC Uden voor de vierde keer in vijf weken tot winst. Odiliapeel controleerde, al had FC Uden op het eigen kunstgras een optisch veldoverwicht. Luuk van de Pol tekende na een dik uur spelen vanaf de stip voor de enige goal van de middag. Het laatste kwartier moesten de gasten met tien man verder na een domme rode kaart voor Roy van Lankveld (natrappen), maar ondanks een afgekeurde goal voor FC Uden, bleef Odiliapeel op karakter overeind: 0-1. Een fikse tegenvaller voor FC Uden, dat de laatste weken tot op drie punten van de koppositie was gekomen.