Herpinia - SJO/SSA VESTA'19.
video

4E: Gedisciplineerd Herpinia verslaat buurman VESTA'19

Voetbal 1.573 keer gelezen

HERPEN | Herpinia won vijf keer op rij niet en was dan ook geen favoriet tegen SJO/SSA VESTA'19. Derby's zijn echter wedstrijden op zich en zo ook deze zondag. De Herpenaren wonnen met 2-0 en die zege was zeker niet onverdiend.

In de eerste helft was het VESTA'19 dat wellicht iets beter aan de bal was, maar verder dan een aantal kansjes kwam de ploeg van trainer Mark Strik niet. Het sprankelende voetbal wat eerder dit seizoen tijdens meerdere wedstrijden werd getoond, kwam er niet uit in Herpen, ook niet terwijl het de eerste helft de wind mee had. Herpinia was gevaarlijker voor het doel van doelman Maarten Megens. Na zo'n 18 minuten kreeg Beau van Dieten de uitgelezen kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Hij was het die in het zestienmetergebied naar de grond werd getrokken, althans in de optiek van scheidsrechter Buurmeijer. Van Dieten -oersterk en keihard werkend- nam zelf de verantwoordelijkheid, maar zag zijn slappe schot gekeerd worden door Megens. Iets verder in de eerste helft leek Herpinia opnieuw een strafschop te krijgen. Dit keer vroeg de scheidsrechter om de mening van de grensrechter en werd er niet naar de stip gewezen. Geen doelpunten dus en beide ploegen konden richting de warme kleedkamer.

In de tweede helft was het VESTA'19 dat het beste uit de startblokken kwam. Bij vlagen zag het spel er aardig uit, maar de schotpogingen leverden geen doelpunten op. Na een uur spelen was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Met dank aan de pas 17-jarige Nik Arts die op volle snelheid op de rechtervleugel meerdere tegenstanders voorbij liep. Zijn pass was perfect op maat voor Van Dieten die binnentikte: 1-0. Een lekker moment voor Van Dieten, die de laatste weken op de bank zat. Maar ook voor Arts, een grote belofte bij de Herpenaren. Niet veel later verdubbelde Luuk Rosmalen de stand. De invaller leek in ieder geval te scoren tegen zijn oude ploeg, maar de scheidsrechter keurde de goal af vanwege een overtreding op de doelman. Een twijfelachtige beslissing. De Herpense supporters moesten tot diep in de extra tijd wachten op de 2-0. Een lange bal werd door Rowdy Megens perfect aangenomen en op volle snelheid passeerde hij zijn naamgenoot in het VESTA'19-doel.

Discipline
Een knappe overwinning van de Herpenaren in een sportieve wedstrijd, ondanks de vele gele kaarten die werden getrokken. Trainer Maarten Hendriks: "Ik ben blij met de winst. Blij met de discipline en het geduld die de jongens hebben getoond, en blij met de organisatie in het veld. Ik heb na een aantal teleurstellende weken keuzes moeten maken en dan moet je soms spelers teleurstellen. Ze accepteren het en pikken het allemaal goed op. Ik had de dagen voor deze derby wel een beetje buikpijn, maar je ziet waar we toe in staat zijn."