Logo kliknieuws.nl/oss
Het Kerstconcert van Fanfare Lith in 2017 in de Sint Lambertuskerk.
Het Kerstconcert van Fanfare Lith in 2017 in de Sint Lambertuskerk.

Sfeervol kerstconcert in Lithse Sint Lambertuskerk

  •   188 keer gelezen

LITH | De Sint Lambertuskerk in Lith is op zaterdag 14 december voor de vierde maal het sfeervolle decor van het Kerstconcert van de Lithse fanfare. Vanaf 20.00 uur klinken daar de eerste muzikale klanken van het jeugdorkest en fanfareorkest. Naast beide orkesten maken verschillende zangeressen en zangers hun opwachting.

Het fanfare- en het jeugdorkest zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor komende zaterdag als het Kerstconcert losbarst. Het tweejaarlijkse concert is inmiddels een traditie in wording. "Het jeugdorkest is eerder begonnen met de repetitie dan het fanfareorkest. Ik heb ze voor de zomervakantie gevraagd wat ze wilden doen met het Kerstconcert en ze wilden echt iets neerzetten. Met dertig graden zaten we al kerstliedjes te spelen", vertelt Anja van Dinther, dirigent van het jeugdorkest, met een glimlach. "Ze hebben hard gewerkt, het zit er goed in." In de Sint Lambertuskerk zullen de klanken van het blaasorkest mooi tot hun recht komen. "De kerk heeft een goede akoestiek, daardoor klinkt het geweldig."

Kerstconcert
Het jeugdorkest neemt het eerste deel van het Kerstconcert voor hun rekening waarna het fanfareorkest het stokje overneemt. Het publiek wacht een mix van kerstnummers en muziek die op de sfeer van de feestelijke decembermaand aansluit. "Het jeugdorkest speelt onder meer het bekende Jingle Bells en Jingle Bell Rock, maar ook Last Christmas, Rudolph The Red-nosed Reindeer en Memories van Maroon 5. Het programma van het fanfareorkest is opgebouwd uit nummers die de sfeer van deze tijd goed weergeven. Het is een mooie mix", zegt Anja die al 31 jaar lid is van fanfare Lith en de hoorn speelt.

Zang
De kerstliederen en concertwerken worden niet alleen uitgevoerd door de blaasmuzikanten. Ook diverse zangeressen en zangers laten van zich horen. Zo begeleidt het jeugdorkest de pupillen van Zanghuis Hester uit Lith bij de uitvoering van enkele vrolijke kerstliedjes. Vervolgens zullen - tijdens het programma van het fanfareorkest - Wilma Willemse, Robert Schutrups en het Gregoriaans koor uit Lith de zang voor hun rekening nemen. Bij het slot van het concert komt alles mooi samen. "Het Kerstconcert wordt gezamenlijk afgesloten met Feliz Navidad dat wordt gebracht door beide orkesten, het koor en de solozangers", weet Anja.

Afterparty
Na het concert in de Sint Lambertuskerk is er nog een vervolg in MFA De Snoeck aan de overkant. "We maken buiten muziek als bezoekers de kerk uitlopen. Onder muzikale begeleiding kunnen ze de oversteek maken naar MFA De Snoeck. Daar wordt een gezellige kerstborrel gehouden." De oversteek zal rond 21.45 uur gebeuren, waarna het nagenieten nog enige tijd kan voortduren.

Toegang
Zowel het bezoek van het Kerstconcert als dat aan de afterparty is gratis. De deuren van de Sint Lambertuskerk Lith zijn vanaf 19.45 uur open. Kijk voor meer informatie op www.fanfarelith.nl of neem een kijkje op de Facebookpagina.

Meer berichten