Logo kliknieuws.nl/oss
Winterland Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Winterland Oss. (Foto: Hans van der Poel)

Winterland Oss geopend; schoolschaatsen donderdag van start

  •   671 keer gelezen

Winterland Oss is vanavond geopend. Er waren tijdens de opening optredens van synchroonschaatsers van de Bossche Kunstrijvereniging en de Osse zanger Randy Voet. DJ Simone zorgde voor muziek.

Vorige week woensdag startte de opbouw van het Winterland Oss-terrein. Zo zette Léon van Vugt van Van Vugt Verhuur de tenten en de vloeren neer. Daarna werd de elektriciteit aangelegd en de sfeerverlichting opgehangen. Generation Rental zorgde voor het geluid. Maandagavond spoot de jeugdbrandweer een eerste laag water op de baan, waarna de vriesmachine aanging. Dinsdagochtend werden de stippen voor curling aangebracht, waarna de tweede laag water op de baan ging. "Het was een intensieve periode van opbouwen, maar we zijn tevreden over het resultaat", aldus Thijs Taal, die het bestuur vormt samen met Peter Zegers en Hans Schoots. "Het is ook een heel leuke periode. Er gebeuren steeds andere dingen en je werkt samen met verschillende, veelal lokale bedrijven."

Vrijwilligers
Sponsoren spelen een heel belangrijke rol, maar ook vrijwilligers. Zo krijgt de organisatie steun van veel mensen, zoals van honk- en softbalvereniging de Cardinals. "We zijn van 12 december tot en met 5 januari iedere dag open, ook met Kerst en Nieuwjaarsdag. Voorgaande jaren hebben we gezien dat het ook deze feestdagen gezellig druk is op en rondom de schaatsbaan."

Schoolschaatsen
Donderdagochtend gaat het schoolschaatsen van start. Anderhalve week lang mogen scholieren van uit de groepen 7/8 van de gemeente 's ochtends vanaf 9.00 uur het ijs op. Alle scholen uit de gemeente Oss zijn uitgenodigd. Het vereist een flinke planning, met ruim 1.000 kinderen die het ijs opgaan. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij IJSTIJD! na het schoolschaatsen (met korting) nog een keer schaatsen bij een vereniging of ijsbaan als ze een unieke code verzilveren op ijstijd.schaatsen.nl. Het jeugdprogramma IJSTIJD!, opgezet door de KNSB samen met vele partners, is bedoeld om kinderen vaker te laten schaatsen. De belangrijkste pijler van IJSTIJD! is het schoolschaatsen. Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Taal: "In Nederland hebben we niet vaak natuurijs meer. Maar door Winterland zie je toch dat veel kinderen uit deze regio het schaatsen hebben geleerd. Leuk om te zien."

50+
De organisatie hoopt ook op gezellige drukte tijdens het 50+-schaatsen. Iedere zondag van 10.00 tot 12.00 uur zijn schaatsers boven de 50 jaar welkom. Kinderen kunnen deze uurtjes niet op de baan. De muziek wordt aangepast. 

Beveiliging
De organisatie vindt het belangrijk om Winterland Oss voor iedereen zo gezellig en veilig mogelijk te maken. Voor de beveiliging is er altijd een medewerker van Bewakingsdienst van Mook aanwezig en er zijn managers van de dag. Fransen Beveiliging en EuroPAC Alarmcentrale zorgen voor de beveiligingscamera's en het uitlezen ervan. Uiteraard zijn er tijdens openingstijden ook altijd vrijwilligers van het EHBO aanwezig.

Programmering
De Heuvel Horeca is er net als de organisatie helemaal klaar voor. Net zoals vorig jaar wacht bezoekers allerlei leuke activiteiten en arrangementen tijdens Winterland Oss. Het aantal vierkante meters terras rondom de schaatsbaan verdubbelt. Van 150 vorig jaar naar maar liefst 300. Alle horecagelegenheden op de Heuvel bestieren een gedeelte van het overdekte terras. Kijk voor meer informatie op de website http://www.winterland-oss.nl

Meer berichten