Logo kliknieuws.nl/oss
De leerlingen van de bovenbouw van Bassischool John F. Kennedy kleedden zich allemaal in een foute kersttrui of een mooie kerstcreatie.
De leerlingen van de bovenbouw van Bassischool John F. Kennedy kleedden zich allemaal in een foute kersttrui of een mooie kerstcreatie. (Foto: )

Foute kersttruien en mooie kerstcreaties voor het goede doel

  •   1159 keer gelezen

OSS | Een foute kersttrui, kleurrijke kerstballen als oorbellen of een glimmende kerstslinger als ketting. Leerlingen van Osse Basisschool John F. Kennedy trokken vandaag alles uit de kast om goedfout gekleed te zijn voor het goede doel.

Het goede doel dat de basisschoolleerlingen steunen is Save the Children. De kinderraad van de basisschool - die bestaat uit leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 - kwam op het idee om mee te doen aan de actie van Save the Children. De kinderraad bestaat uit Julia, Linthe, Emir, Frans, Dez en Finn. Enthousiast vertellen ze - allemaal gehuld in kerstkleding - over hun actie. "We wilden eerst een pyjamadag organiseren, maar daar paste geen goede doel bij. Ook heb ik geen pyjama", lacht Dez. Save the Children's Foute Kersttruiendag is de kick-off van de actie. Voor de gelegenheid hebben leerlingen hun foute kersttrui uit de kast getrokken of er zelf eentje geknutseld. Ook de leerkrachten doen gezellig mee. "Save the Children zet zich in voor kinderen in nood. Door bijvoorbeeld een heitje voor een karweitje of lege flessen in te zamelen willen we geld voor hen ophalen. Ze kunnen daar wintersokken, waterzuiveringstabletten of onderdak voor kinderen voor kopen", vertelt Frans. Het eerste geld is inmiddels al binnen. "Mijn zusje heeft armbandjes gemaakt en de eerste zijn al verkocht. Daar kunnen we al een paar wintersokken voor kopen", zegt Finn. Ook de anderen zitten volop plannen. Koekjes bakken, knutselen, heitje voor een karweitje of een kerstlichtje maken. Aan enthousiasme en motivatie geen gebrek. "Grote mensen kunnen ook geld ophalen voor Save the Children. Dat kan al heel klein. Als je op je werk altijd een kop koffie haalt bij de betaalautomaat kun je dat bedrag een keertje schenken aan het goede doel. Alle kleine beetjes helpen." De actie loopt tot donderdag 19 december. Die dag is er een kerstmarkt op school. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar Save the Children. Na de kerstvakantie, op maandag 6 januari, wordt het bedrag bekend gemaakt.

Meer berichten