Directeur Mike Uijen voor het pand van Dombosch Bouw.
Directeur Mike Uijen voor het pand van Dombosch Bouw. Foto: Hans van der Poel 06 31918770

Dombosch Bouw met energieneutraal pand op geweldige locatie

Zakelijk 1.236 keer gelezen

OSS | Dombosch Bouw is een groeiend bedrijf dat met veel vertrouwen naar de toekomst kijkt. De verhuizing naar de Voorschakelstraat 6 in Oss is een mooie stap voor het bouwbedrijf. "Een energieneutraal pand op een fantastische plek, we zijn er erg blij mee", aldus directeur Mike Uijen.

Dombosch Bouw ontstond in 1981 uit de overname van bouwbedrijf Van Lee uit Geffen. Het bedrijf verkaste enkele jaren later naar Raamsdonksveer. Geboren en getogen Ossenaar Mike Uijen opende in 2009 een tweede vestiging aan huis. In 2017 verkaste Dombosch Bouw van Raamsdonksveer naar de Angelenweg in Oss. De grond aan de Voorschakelstraat was toen ook al gekocht en in 2019 volgde opnieuw een verhuizing naar het splinternieuwe pand. Uijen is trots als hij een rondleiding geeft. "Dit is een geweldige plek. Logistiek gezien erg aantrekkelijk omdat we dicht bij de uitvalswegen zitten. We zitten daarnaast op een historische plek in Oss. Exact op deze plek stond vroeger het poortwachtershuisje van het Philips-complex."

Ontwikkeling
Hij vervolgt: "Het bedrijventerrein waar we nu zijn gevestigd, is volop in ontwikkeling. Het is eigenlijk de laatste plek in Oss waar we -net als andere MKB-bedrijven- ons konden vestigen. Vrijwel alle grond is verkocht en de komende jaren wordt hier nog volop gebouwd. Een bedrijventerrein volop in beweging. Zo hebben we onder andere het pand van 'buurman' Van Gruijthuijsen Elektro gebouwd."

Energieneutraal
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Uijen krijgt van veel opdrachtgevers de vraag om een pand zo duurzaam mogelijk te bouwen. Dat duurzaam bouwen is ook de visie van Dombosch Bouw. Niet alleen goed voor het milieu, maar het zorgt ook voor lagere energiekosten. Toen het eigen pand gebouwd werd, was de wens dan ook om een energieneutraal pand neer te zetten. "Onze planeet is belangrijk en daar moeten we zuinig op zijn. Natuurlijk kijk ik naar de volgende generaties. We hebben eerst geïnventariseerd welk vermogen nodig is en naar de historie van ons verbruik gekeken. Daarna hebben we berekend welk vermogen erbij komt als een warmtepomp is geïnstalleerd. Daarop bepaal je hoeveel zonnepanelen nodig zijn. We hebben na de installatie van de warmtepomp 90 panelen op het dak gelegd. In de toekomst kunnen we dat aantal uitbreiden, bijvoorbeeld als onze voertuigen allemaal elektrisch gaan rijden."

Opdrachtgevers
Dombosch Bouw is een enthousiast en groeiend bouwbedrijf met echte authentieke vakmensen. Een bedrijf dat zich kenmerkt door een goede organisatie met korte lijnen. Dombosch Bouw staat voor een uitstekende kwaliteit tegen lage kosten. In Oss en omgeving heeft het bedrijf al vele mooie projecten gerealiseerd. Wat te denken van bijvoorbeeld Museum Jan Cunen, de kantine van sv TOP, het vernieuwde sportpark van Berghem Sport, het nieuwe clubhuis en kleedlokalen van MHC Oss of de nieuwbouw van bijvoorbeeld De Nieuwe Wereld, Bistro Louis en Het Friethuys in het Osse centrum. Maar ook buiten de gemeente Oss heeft Dombosch Bouw prachtige panden gemaakt.

Verbouw/renovatie
Het bedrijf richt zich ook op onder andere verbouw en renovatie van unieke woningen en monumentaal vastgoed. "We komen op allerlei plekken binnen een straal van 100 kilometer van Oss. Goede mond-tot-mond reclame is uiteindelijk de beste reclame."

Maatschappelijk betrokken
Het bedrijf is sponsor van meerdere sportverenigingen en ondersteunt diverse goede doelen en maatschappelijke evenementen. Zo dragen ze bijvoorbeeld Stichting Oss Cultureel en het BeterBoek voor de kinderen van ziekenhuis Bernhoven een warm hart toe. Met de nieuwe duurzame huisvesting in Oss draagt Dombosch Bouw ook bij aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Oss, de Global Goals.

Personeel
Het bedrijf heeft tien man in dienst. Daaromheen wordt gewerkt met een flexibele schil van zzp'ers. Dombosch Bouw is een leerbedrijf en daarnaast zijn er werknemers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. "Maar we zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Jonge, enthousiaste mensen kunnen zich melden en krijgen bij ons de kans om te groeien." Dombosch Bouw is bereikbaar via telefoonnummer (0162) 51 24 04 of e-mailadres info@domboschbouw.nl.

Toekomst
Uijen kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. "Met de verhuizing naar de Voorschakelstraat zijn we helemaal klaar voor de toekomst. Het gaat goed en met dit pand kunnen we zeker de komende tien jaar vooruit. We hebben er met z'n allen zin in om flink te buffelen."

Kijk voor meer informatie op de website www.domboschbouw.nl

Bedrijfsburo Dombosch Bouw.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant