Politiebegeleiding van Katwijk naar Oss.
Politiebegeleiding van Katwijk naar Oss.
update

TOP Oss bekert verder na bizarre avond in Katwijk

Sport 4.103 keer gelezen

KATWIJK | Qua spel verdiende Katwijk het om een ronde verder te gaan in de TOTO KNVB Beker. TOP Oss -dat ook een aantal goede kansen kreeg- hield dinsdagavond de Tweededivisionist echter op 0-0 en in de verlenging werd er ook niet meer gescoord. Na strafschoppen waren de Ossenaren uiteindelijk te sterk.

Het was zeer sfeervol in Katwijk. Op Sportpark De Krom zorgden duizenden supporters voor veel lawaai en er werd in de beginfase ook veel vuurwerk afgestoken. De wedstrijd was niet best, maar er gebeurde veel. Eigenlijk zeer verrassend werd er geen enkele kans benut en moesten penalty's de beslissing brengen. Toen Roland Bergkamp namens de thuisploeg miste, liet Philippe Rommens het na om het duel te beslissen. Hij schoot over. Katwijk-captain Robbert Susan miste echter ook -wat hem op een lachsalvo van TOP Oss-doelman Ronald Koeman jr kwam te staan- en daardoor bekerde TOP Oss verder.

Supporters teruggestuurd
Een flinke groep supporters van TOP Oss is dinsdagavond niet aangekomen op het sportpark van Katwijk. Op last van de burgemeester zijn de fans in twee volle bussen vanuit het dorp onder politiebegeleiding terug naar Oss gestuurd.

In een brief die is ondertekend door de burgemeester -in handen van Kliknieuws- staat dat er uit politie-informatie is gebleken dat tientallen supporters van de harde kern van TOP Oss naar Katwijk kwamen. Daar spelen de Ossenaren vanavond de bekerwedstrijd tegen Tweededivisionist Katwijk. De groep supporters was -dat staat in de brief- eerder betrokken bij ernstige ongeregeldheden. Volgens de politie wilden tientallen supporters van de Osse club de confrontatie zoeken met supporters van de tegenpartij. Daarom heeft vandaag overleg plaatsgevonden met de officier van justitie en de Teamchef van Katwijk eenheid Den Haag en is besloten supporters terug te sturen. Opvallend is dat er volgens bronnen ook TOP Oss fans in een bus zijn gezet terwijl hun auto's in Katwijk achter zijn gebleven. De supporters reageren woedend op de beslissing van de lokale autoriteiten, maar zullen het dus moeten doen met de samenvatting op FOX Sports.

De brief die is ondertekend door de burgemeester van Katwijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant