Politiebegeleiding van Katwijk naar Oss.
Politiebegeleiding van Katwijk naar Oss.

Politie, gemeente en TOP Oss reageren op terugsturen van Osse supporters

Sport 8.282 keer gelezen

OSS | Veel supporters van TOP Oss zijn woedend nadat ze dinsdagavond vanuit Katwijk vanwege een noodbevel onder veel politiebegeleiding terug naar Oss werden gestuurd. Ze zagen de bekerwedstrijd tegen Katwijk niet en bovendien hadden meerdere supporters hun auto nog in Katwijk staan. Op social media is uit reacties te lezen dat er in hun ogen niets is gebeurd.

TOP Oss geeft in een bericht op de eigen website aan dat het betreurt wat er in Katwijk zich heeft afgespeeld. 'TOP Oss heeft hierin geen enkele rol gespeeld. TOP Oss is ook niet geïnformeerd en/of als partij hierin meegenomen. Daar is een gemeentelijke overheid ook niet toe verplicht. Een gemeentelijke overheid bepaalt wat er gebeurt in haar gemeente, niet de uitspelende club. TOP Oss was op het sportpark vertegenwoordigd om daar hand- en spandiensten te verrichten inzake veiligheidshandhaving. We gaan met name met VV Katwijk in gesprek over een correcte afwikkeling. Vele kaarten zijn niet afgenomen. Overigens is ook VV Katwijk geen partij in het besluit van de lokale overheid', is een deel van de reactie.

Reactie politie
Twee volle bussen met supporters werden teruggestuurd op last van de burgemeester. Dit omdat er onder de supporters tientallen leden van de harde kern aanwezig waren. Die waren -zo staat in een brief van de burgemeester- betrokken bij eerdere ernstige ongeregeldheden en zouden in Katwijk de confrontatie met supporters van de tegenpartij willen zoeken. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat het uren voor de wedstrijd vernam dat Osse supporters in Katwijk aanwezig waren. "De groep was op een gegeven moment kennelijk onder invloed, waarna we de groep in de gaten hebben gehouden. Daarvoor is ook de Mobiele Eenheid ter plaatse geweest. Vanuit de groep werd met glazen gegooid en was er veel verbaal geweld richting de politie en hebben we opgetreden. Uiteindelijk is, met het noodbevel, besloten de groep terug te laten keren richting Oss en hebben we de bussen begeleid richting Oss."

Reactie gemeente Katwijk
De gemeente Katwijk laat in een reactie weten dat de sfeer in en rond een café in het centrum van Katwijk de sfeer grimmig werd. "Er werd met glazen naar de politie gegooid. Er was aanzienlijk gedronken en de groep was van plan om lopend door het centrum naar het complex van VV Katwijk te gaan, ondanks dat zij door de politie gesommeerd waren verplicht met de bussen te gaan die hen ook naar Katwijk hadden gebracht. Deze harde kern supporters waren duidelijk uit op een confrontatie met supporters van VV Katwijk. Vanwege de grimmige sfeer, mede als gevolg van alcoholgebruik van deze personen, zijn zij door de politie rond 18.30 uur teruggestuurd naar Oss om wanordelijkheden in het voetbalcomplex te voorkomen.'

De brief die is ondertekend door de burgemeester van Katwijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant