Handballers Olympia'89/DOS'80 sluiten af met nederlaag

Sport 155 keer gelezen

BEEK | De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben de laatste wedstrijd van het jaar 2019 verloren. Uit bij BFC werd het 33-27 na een ruststand van 21-13.

Het meest veelbesproken moment van de wedstrijd was de laatste seconde van de eerste helft. Olympia kreeg nog een 9 meter. Chiel van Iperen legde aan, maar raakte het hoofd van een BFC-speler. Rood, oordeelden de scheidsrechters. Trainer Frans van Erp uitte zijn bedenkingen en kreeg vervolgens ook rood.
In de tweede helft begon Olympia met een dubbel ondertal, bij een stand van 21-13. Even was er de vrees dat de score wel eens hoog op zou kunnen lopen, maar BFC kon de marge maar met één punt vergroten: 24-15. Twan van Iperen scoorde op dat moment op de cirkel twee keer en gaf zijn ploeg zodoende weer wat nieuw elan. Olympia kwam terug tot 29-26, met nog een kleine tien minuten te gaan. Het momentum was even bij de Ossenaren. Het volgende doelpunt zou heel belangrijk zijn, dat voelden alle toeschouwers. Het duurde lang voordat die viel en het was uiteindelijk de thuisploeg die scoorde: 30-26. Wedstrijd beslist, waarna BFC het verschil weer groter maakte: eindstand 33-27. (Bron: www.olympia89.nl)