Afbeelding

Herperduincross gewonnen door voormalig Nederlands topatleet en Belgisch kampioene

Sport 447 keer gelezen

HERPEN | De derde cross van de Geert Peters Crosscompetitie stond zondagochtend op het programma. Aan de Herperduincross deden 223 atleten uit binnen- en buitenland mee. Wedstrijdatleten en recreanten genoten van de mooie en goed georganiseerde cross door natuurgebied Herperduin. Vanwege de regen van de laatste dagen en het uitdagende parcours, meerdere heuvels en losse zandstroken, werd het een zware cross.

Bij de heren was de strijd bij de lange cross snel beslist. Halverwege de eerste van vier rondes liep Wesley van der Gouw van Prins Hendrik uit Vught weg bij Niels Verhagen van A.V. Oss'78, die daarna zijn tweede plaats consolideerde. Het podium werd volgemaakt door Rick Hendriks van A.V. Oss'78.

Vrouwen
Bij de vrouwen was het Belgisch toptalent (huidig Belgisch kampioen 1500 meter indoor en 5000 meter outdoor bij de junioren en tweede op het BK Cross junioren in 2019) Jana van Lent van Atletiekclub Volharding degene die overtuigend naar de overwinning van de lange cross liep. Met Mirte Kortman van Ciko'66 en Suzanne Verwegen van AV Oss'78 was het podium bij de vrouwen lange cross compleet.

De volledige uitslag van de Herperduincross en de tussenstand van de Geert Peters crosscompetitie is te vinden op http://www.softwareavoss78.nl/runwad/

Volgende cross
Markeer 12 januari 2020 in uw agenda voor de volgende cross van de Geert Peters crosscompetitie, de Witte Ruysheuvel Cross over en rond het circuit de Witte Ruysheuvel. Meer info op https://www.avoss78.nl/index.php?page=33&sid=2

Tekst: Max Heijmans

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant