HVCH - Erp. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Erp. (Foto: Ruud Schobbers)

Terugblik op de eerste competitiehelft in de eerste klasse C

Voetbal 801 keer gelezen

We blikken in dit artikel terug op de eerste competitiehelft van 'onze ploegen' in de eerste klasse C. En wat zal 2020 brengen?

TOP werd vooraf gezien als een titelkandidaat en bezet de tweede plaats in de eerste klasse C. Het kampioenschap is dus zeker een optie voor de ploeg van trainer Bas Gösgens. Als we echter naar de personele problemen van de Osse ploeg kijken, dan lijkt de titel nog een hele zware opgave te worden. Spits Aram Pusters raakte namelijk afgelopen donderdag geblesseerd in het bekerduel met Nooit Gedacht en ligt er maanden uit. Hij is de leider in het veld en met zijn doelpunten van onschatbare waarde. Een andere aanvaller Karim Kabaseke ligt er ook uit met een (mogelijk ernstige) blessure. Wie gaat er bij de Ossenaren de doelpunten maken? Daar zal Gösgens een antwoord op moeten gaan vinden.

HVCH
Het zit erg dicht bij elkaar in de eerste klasse. Zo heeft HVCH bijvoorbeeld maar twee verliespunten minder dan TOP en zes minder dan koploper Alverna. Het is echter wel wisselvallig wat de Heeschenaren laten zien. Na een goede start volgde een periode van zes wedstrijden zonder overwinning en daarna weer een 1-2 winst op Nemelaer. "Gelukkig stonden we tegen Nemelaer wel aan de goede kant van de regenboog. Zie het als een fruitautomaat waar je telkens 1 euro instopt, maar hij keert niet uit", aldus trainer Roy de Haan over de matige serie. Volgens De Haan is HVCH zeker nog niet uitgeschakeld in de strijd om de bovenste plaatsen. "Wij hebben zo'n ontzettende fijne groep, dat ik er overtuigd van ben dat HVCH nog een hele mooie rol kan gaan spelen dit seizoen."

Erp
Nieuwkomer Erp kan tevreden terugkijken op de eerste competitiehelft. De ploeg van trainer Jurgen van Wanrooij staat elfde en het met de middenmoot is erg klein. Handhaving is het doel. Trainer Jurgen van Wanrooij weet dat het mogelijk is om in deze klasse te blijven. Zijn woorden lijken op die van spits Emiel van der Sanden onlangs na het duel met HVCH. "We maken tegen iedere tegenstander kans. We gaan ook echt wel genoeg punten pakken om ons te handhaven."

Rhode
Handhaving is ook het doel van Rhode. De ploeg van trainer John Meijs heeft echter mindere papieren. De voorsprong op hekkensluiter Best Vooruit is maar twee punten. Aan Meijs de zware taak om ervoor te zorgen dat zijn ploeg ook volgend seizoen in de eerste klasse speelt.

Stand eerste klasse C:
1. Alverna 11-22
2. TOP 12-21
3. NEC 11-20
4. Brabantia 11-18
5. Leones 11-17
6. Unitas'30 12-17
7. FC Eindhoven AV 11-16
8. HVCH 11-16
9. Woezik 12-16
10. Nemelaer 11-15
11. Erp 11-13
12. SC 't Zand 10-12
13. Rhode 12-9
14. Best Vooruit 12-7

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant