Het Ruwaard Sixday Toernooi in 2007.
Het Ruwaard Sixday Toernooi in 2007.

Sixday Wijkraad Toernooi op zondag 14 juni terug bij Ruwaard

Voetbal 545 keer gelezen

OSS | In 1993 was voetbalvereniging sv Ruwaard op zoek naar een geschikt evenement om het voetbalseizoen af te sluiten. Via via namen ze kennis van een recreatief toernooi tussen zestallen dat in de regio 's-Hertogenbosch met veel succes werd georganiseerd. En zo ontstond het Ruwaard Sixday Toernooi dat voor de eerste maal in 1994 werd gehouden.

De eerste deelnemers waren erg enthousiast en het groeide uit naar een geslaagd toernooi, waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gingen. Op haar hoogtepunt was er een deelnemersveld van meer dan 50 miniteams. "Andere verenigingen in de regio zagen dat deze formule uiterst succesvol was en kopieerden dit evenement. Door deze concurrentie liep het aantal deelnemende teams terug, maar tot in 2007 bleef het toernooi bestaan", aldus het bestuur. "Door allerlei omstandigheden werd het toernooi niet langer gehouden. Maar binnen sv Ruwaard hebben een aantal dragende krachten toch weer de draad opgepakt. Op zondag 14 juni is er een nieuwe editie. Het toernooi is mede mogelijk gemaakt door de steun van de Wijkraad Ruwaard."

Regels
Op kleine veldjes met daarop geplaatste jeugddoeltjes worden korte wedstrijden gehouden tussen teams van zestallen (inclusief keeper). De spelregels zijn vergelijkbaar met zaalvoetbalregels. Er zijn drie klassen: prestatie, recreatie en dames. Deelname is gratis.

Inschrijven
Info/inschrijven via Andre Spijkers, (06) 18 57 02 57, spijkersandre@gmail.com of Michael Verhoeven, (06) 52 50 23 88, penningmeester@sv.ruwaard.nl of aan de bar van sportpark De Bergsche Hoeve. De inschrijftermijn sluit 5 april 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant