De 1-0 is een feit Jeroen van Schoonhoven weet het en geniet. Supporters juichen al (Gerard Beekmans) Foto's Gerard Beekmans - Peter Kuijpers

Bevrijdingsdag in Veghel: Blauw Geel'38/Jumbo klopt Hercules in slotfase

Voetbal 680 keer gelezen

VEGHEL - Het werd toch nog de dag voor spits Jeroen van Schoonhoven. De Bosschenaar, die de recentelijke wedstrijden van zijn team voornamelijk van de reservebank zag, werd plots het blakende middelpunt. In de 82e minuut schoof hij in een scrimmage de bal achter keeper Fons Mulder van Hercules. Daarvoor kreeg Blauw Geel'38 al kansen, maar Hercules 'blonk uit' in het missen van mogelijkheden. Geturfd was die verhouding ruim in het voordeel van de Utrechters waar trainer Jochem Twisker uit wanhoop vaak met beiden handen naar het hoofd greep.

Soms heb je een onsje geluk nodig om tot resultaat te komen. Dat overkwam Blauw Geel'38 vanmiddag in de hervatting van de competitie na de winterstop. Met één puntje uit drie recentelijke wedstrijden gaf dat geen goed gevoel vooraf voor het team en zeker niet bij de getrouwen van de Veghelaren. Trainer Niels van Casteren kon nog geen beroep doen op Niels Wouters die dicht bij zijn herstel zit. Dennis Dobbelsteen haakte deze week geblesseerd af en was er voor Mustafa Guler, Joey Hellstern en Danny Verbakel een basisplek. Verbakel begon in de 3-4-3 opstelling als opkomende linksachter waar hij de geschorste Sjaak Egmond verving die zaterdag bij UNA weer mag spelen.

Tom Dekkers kopt het hoogst

Rerimassie
Het waren de laagvliegers uit Utrecht die het meeste vuur in het spel gooiden in Veghel en echt wel kansen kregen. Wellicht is dat de crux in het team van Twisker die de scherpte ontbeerde om doeltreffend af te drukken. Met name Gokhan Yasar kwam helemaal vrij voor een praktisch verlaten doel, maar kon het presentje niet uitpakken en schoot over. Blauw Geel'38 stelde daar bitter weinig tegen over waar Hercules corner na corner mocht nemen. Het enige gevaar zat hem in het opkomen van centrale verdediger Tim Rerimassie die van afstand rakelings over schoot. Danny Verbakel kanonneerde kort hierna een vrije trap huizenhoog naar de parkeerplaats. Het buskruit ontbrak en kon Blauw Geel'38 het Hercules amper moeilijk maken.

Jeffrey Vlug geen uitblinker wel heel belangrijk voor Hercules

Jeffrey Vlug
De tweede helft vijzelde de weinige amusementswaarde van de eerste helft wat op. Er werd met open vizier gevoetbald door twee teams die beiden voor de winst gingen. Het was Steff van Rooijen die amper begonnen in kansrijke positie het net voor Hercules niet kon vinden in de 46e minuut goed vrijgespeeld door Jeffrey Vlug. De oud-prof zit in zijn nadagen en kan niet meer de stempel op de wedstrijd drukken zoals we dat van hem gewend waren. Toch is hij belangrijk voor het team door vooral slim te voetballen. Blauw Geel'38 kreeg kansen vooral aan de rechterkant waar Ben van den Nieuwehof weer prima speelde. De beste kansen voor de bezoekers die oog in oog met Ralp Vos niet tot scoren kwamen. De complimenten gaan hier zeker naar Blauw Geel'38 waar spelers vaak bij doelrijpe kansen zich met Kamikaze acties in de baan van het schot wierpen.

Ben van den Nieuwenhof voelt zijn tegenstander in de rug

Compliment
De verlossing kwam aan de andere kant. Acht minuten voor het speeleinde gaf Koen van der Zanden een voorzet vanaf links. In het keepersgebied was het Jeroen van Schoonhoven die de bal tussen een kluwen van spelers in het Utrechtse doel wist te schuiven. Trainer Niels van Casteren: "We hadden na de openingstreffer in de omschakeling grote kansen op 2-0 en 3-0, maar geef toe dat ook Hercules kansen kreeg. Compliment aan onze strijdende verdedigers." Opgeluchte gezichten in het vallende duister na afloop. Eindelijk waren er weer eens drie punten te koesteren en dat was een tijdje geleden. Op 24 november uit bij FC Lienden om precies te zijn.