Witte Ruysheuvelcross
Witte Ruysheuvelcross

Atleten A.V. Oss'78 tonen zich tijdens de Witte Ruysheuvelcross

Sport 284 keer gelezen

OSS | De vierde cross van de Geert Peters crosscompetitie stond zondagochtend op het programma: de Witte Ruysheuvelcross. Een cross die menig atleet schrik aanjaagt vanwege de pittige klimmen over de springbulten, de modder en de vrijwel altijd barre weersomstandigheden tijdens deze cross. Toch vonden vele atleten hun weg naar circuit De Witte Ruysheuvel van Motorclub Oss voor een heroïsche cross en pak voldoening naderhand.

door Max Heijmans

De lange cross heren werd een clean sweep voor A.V. Oss'78. Rick Hendriks van A.V. Oss'78 liep in een sterke wedstrijd onbedreigd naar het hoogste schavot. Maikel Tax van A.V. Oss'78 eindigde knap een halve minuut later op de tweede plek, terwijl hij van tevoren twijfelde om te starten vanwege een spierblessure. Het podium werd volgemaakt door Niels Staring van A.V. Oss'78.
Bij de vrouwen was het de Osse Ilse van de Wijgert, tegenwoordig wonend in Maastricht en uitkomend voor Ferro Mosae, die de vrouwen het nakijken gaf bij de lange cross. Met Esther Pullens en Suzanne Verwegen van AV Oss'78 was het podium bij de vrouwen lange cross compleet. Bij de vrouwen is de tussenstand van de Geert Peters crosscompetitie ongemeen spannend en zullen verschillende toppers de laatste twee crossen nog hun beste beentje moeten voorzetten.

Meer informatie
De volledige uitslag van de Witte Ruysheuvelcross en de tussenstand van de Geert Peters crosscompetitie is te vinden op http://www.softwareavoss78.nl/runwad/

Markeer zaterdag 1 februari 2020 in uw agenda voor de volgende cross van de Geert Peters crosscompetitie, de Lithse Hamcross langs de prachtige oevers van de Maas. Meer info op https://www.avoss78.nl/index.php?page=33&sid=2

Witte Ruysheuvelcross
Witte Ruysheuvelcross
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant