KV DOT.
KV DOT.

KV DOT wint en wacht zondag een absolute topper

Sport 277 keer gelezen

KV DOT uit Oss begon 2020 met een wedstrijd op zondagavond in Diemen tegen de hekkensluiter. DKV Victoria had nog geen enkel punt gepakt.

DKV Victoria speelde goed en nam de gehele eerste helft een voorsprong van 1 à 2 punten en schoot een hoog percentage. Dit kwam vooral doordat KV DOT niet geconcentreerd verdedigde. Bij rust stond de ploeg uit Oss met 14-13 achter. Degene die in de eerste helft wel een dikke voldoende haalde was aanvoerder Wouter Jansen Venneboer, die het voortouw nam door vijf doelpunten te maken en KV DOT in de race hield.
In tweede helft scoorde KV DOT meteen de gelijkmaker en ging het langzaam op zoek naar de voorsprong. Met het inbrengen van Zoë Sperling kregen de Osse korfballers wat meer controle in de verdediging en dat kwam het resultaat ten goeden. De einduitslag was 18-25 voor de ploeg uit Oss. Bij de Ossenaren vielen de 16-jarigen Lotte van der Sanden en Tibo van Helvoort in. Door het gelijkspel van Furore staat KV DOT nu alleen op de tweede plaats. Zondag om 13.00 uur wacht in de Mondriaanhal de topper tegen koploper ALO uit Den Haag.

Doelpuntenmakers: Wouter Jansen Venneboer 7, Michel Heesbeen 6, Cas Husterman 3, Joris van Aanholt 2, Mara van de Westerlaken 3, Yvette van Buren 3 en Tibo van Helvoort 1.