Ansichtkaart van het hoofdkantoor van de margarinefabriek van Jurgens aan de Kruisstraat, gebouwd in 1912. Tegenwoordig is hier cultuurpodium De Groene Engel gevestigd.
Ansichtkaart van het hoofdkantoor van de margarinefabriek van Jurgens aan de Kruisstraat, gebouwd in 1912. Tegenwoordig is hier cultuurpodium De Groene Engel gevestigd.

Ruilmiddagen historische plaatjesactie bij Stadsarchief Oss

Algemeen 3.476 keer gelezen

OSS | Er worden in Oss en omgeving al fanatiek plaatjes gespaard voor het spaarboek 'Historisch Oss'. Dit is een initiatief van Jumbo van Bergen, waar het Stadsarchief Oss met veel plezier aan heeft meegewerkt.

Om de spaarders verder op weg te helpen naar een vol boek, organiseert het Stadsarchief op woensdag 22 januari, 5 februari en 19 februari van 13.00 uur tot 15.00 uur een ruilmiddag voor deze plaatjes. Neem je dubbele plaatjes mee en een lijstje van de plaatjes die je nog zoekt. De ruilmiddagen vinden plaats op de jeugdafdeling van de Bibliotheek, op de tweede verdieping.
Jumbo Van Bergen
Vanaf januari 2019 startte bij Jumbo van Bergen het proces van uitwerken, bedenken en visualiseren. Van Bergen stelde een team samen met daarin onder andere Linda de Keijzer van Jumbo van Bergen, Jurgen Pigmans van het Stadsarchief en John van Boekel, die voor leuke teksten en anekdotes moest zorgen. Het boek is geproduceerd door Retrospect Boekproducties. Historisch Oss is bezorgd bij 22.000 huishoudens. Tot en met zondag 8 maart loopt de 'stickeractie'. In de drie winkels van Jumbo van Bergen in Oss krijgt men bij 10 euro aan boodschappen een flowpack met vier stickers. Deze kunnen worden geplakt in het boek.

Demonstraties vanaf de duikplanken bij de opening van gemeentelijk zwembad De Meer aan de Macharenseweg. juni 1934.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant