Medewerkers Kringloopbedrijf Bernheze genieten van bedanketentje.
Medewerkers Kringloopbedrijf Bernheze genieten van bedanketentje.

'Je merkt gewoon dat de mensen betrokken zijn'

Algemeen 255 keer gelezen

In een serie artikelen stellen we verschillende mensen aan u voor die op de een of andere manier zijn verbonden aan Kringloopbedrijven Maasland. Dit keer Jet Korsten, vaste klant in Heesch.

Zo'n tien jaar geleden komt Jet voor het eerst in contact met het Kringloopbedrijf en is ze meteen verkocht. "Heerlijk om regelmatig rond te neuzen en te bedenken hoe je artikelen een nieuwe functie kunt geven of gewoon kunt hergebruiken." Na opening van de vestiging in Heesch is Jet al snel een vaste klant. "Er hangt een geweldige sfeer. Je merkt gewoon dat de mensen betrokken zijn en het er erg naar hun zin hebben." Jet is een fanatiek hobbykok. Ze kookt regelmatig voor familie en vrienden. Onder het motto 'Samen maken we het leuker' inmiddels ook voor buurtgenoten. En natuurlijk is het Kringloopbedrijf de leverancier van het grootste gedeelte van het servies en bestek. "Elke keer als ik er ben, vind ik weer iets dat ik goed kan gebruiken. En het is meestal zo goedkoop dat als ik er op uitgekeken ben, ik het gewoon weer terug breng. Dan heeft een ander er weer plezier van." Na weer een bezoekje aan de vestiging in Heesch bedenkt Jet dat het tijd is om ook eens iets terug te doen voor de medewerkers. Wat volgt is de uitnodiging om te komen eten bij Jet. Het bezoek afgelopen zomer is letterlijk bijzonder in de smaak gevallen.
In de gemeenten Oss, Bernheze en Landerd zamelt het kringloopbedrijf gebruikte goederen en kleding in. Bruikbare spullen worden gesorteerd en na eventuele reparatie te koop aangeboden in de winkels in Oss en Heesch. De opbrengsten worden gebruikt om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, een baan, scholing of leerwerktraject aan te bieden in een veilige omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant