Het Osse gemeentehuis.
Het Osse gemeentehuis.

Wie volgt Osse burgemeester op als beste lokale bestuurder?

Algemeen 455 keer gelezen

Wie is de Beste lokale bestuurder van 2019 en daarmee de opvolger van de Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans? De bekendmaking is vanmiddag tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2020 in Oss.

De tien genomineerden zijn dit jaar vijf wethouders, twee burgemeesters, twee gedeputeerden en een commissaris van de koning. Het gaat in totaal om zes mannen en vier vrouwen. De genomineerde wethouders zijn Bart Jaspers Faijer (Ommen), Robbert Jan van Duijn (Aalsmeer), Lot van Hooijdonk (Utrecht), Marianne Smitsman–Burhenne (Roermond) en Marinka Mulder (Renkum). De burgemeesters zijn Martijn Dadema uit Raalte en Ahmed Aboutaleb uit Rotterdam. De laatste won tweemaal eerder de titel Beste bestuurder. Bij de gedeputeerden gaat het om Hanke Bruins Slot van de provincie Utrecht en Rik Grashoff van de provincie Noord-Brabant. Commissaris van de koning van Noord-Brabant Wim van de Donk hoort ook wederom tot de tien genomineerden. Hij won eerder de titel Beste bestuurder van 2016.

Andere categorieën
Voor de titel Beste jonge bestuurder zijn de wethouders Fahid Minhas uit Schiedam, Yasin Torunoglu uit Eindhoven en gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland genomineerd. Voor de titel Beste bestuurder van een kleine gemeente komen de wethouders Gerrit Spelt uit Lopik, Hans te Lindert uit Aalten en Hans Marchal uit Wijk bij Duurstede in aanmerking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant