Leden van Tafeltennisvereniging Return. (Foto: Hans van der Poel)
Leden van Tafeltennisvereniging Return. (Foto: Hans van der Poel)

Tafeltennisvereniging Return wil verder groeien

Sport 119 keer gelezen

OSS | Tafeltennisvereniging Return is bezig met een flinke groei. De Osse club aan de Amsteleindstraat 108A kijkt met vertrouwen naar de toekomst en wil met name uitbreiden met de jeugdopleiding.

Return heeft momenteel 131 leden. In 2013 waren dat er maar 85. "Er moest toen echt iets gebeuren. We schreven rode cijfers", aldus bestuurslid Willie van Druten. "Met onder andere een 24 uurs tafeltennismarathon, acties, het drukken van flyers, redactionele aandacht en de inzet van leden zijn we de club meer onder de aandacht gaan brengen. Met succes, want 1 januari 2015 hadden we zo'n 100 leden." Dat aantal bleef de daaropvolgende jaren stabiel, maar de laatste twee jaar groeide Return weer. De reden? De vereniging is tafeltennislessen aan gaan bieden. Op verschillende niveaus kunnen sportievelingen aan de slag. Door deze lessen is het aantal leden toegenomen en bovendien het niveau binnen de vereniging omhoog gegaan. "Al is bij ons de gezelligheid het belangrijkst. We vinden het leuk om te tafeltennissen, maar het is na afloop ook goed toeven in het sportcafé. Er zijn wel diverse teams die in competitieverband uitkomen." Return gaat door met het geven van trainingslessen door gediplomeerde trainers. "Maar we gaan onze 'tafeltennissportschool' wel verder professionaliseren. Er zijn drie categorieën: basic, for fun en professional. Na een serie lessen kun je een deelcertificaat verdienen."

Jeugd
De meeste leden zijn 40 jaar of ouder. Al vele jaren is het aantal jeugdspelers stabiel. Momenteel zijn er 11 leden jonger dan 16 jaar. "Er liggen concrete plannen om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen. Met Nicky Schreuders is er een jeugdcoördinator. Vanaf september 2020 houden we iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur een jeugdmiddag. Weer of geen weer, we gaan altijd door. Met de jeugdmiddag hopen we dat jongeren in beweging komen en willen we de sport in Oss promoten. Als vereniging hopen we natuurlijk daarvan te profiteren." Met het jeugdbeleidsplan wil Return in 2022 groeien naar 30 jeugdleden. "Return wil zeker 130 leden behouden, maar qua groei zetten we in op de jeugd. De toekomst ziet er sowieso goed uit. We zijn binnenkort helemaal schuldenvrij en daarmee een kerngezonde vereniging."

Historie
Return denkt na over over duurzaamheidsmaatregelen op het sportpark. Voor de historie van het tafeltenniscomplex gaan we terug naar 22 februari 1994, toen Return voor 1 gulden eigenaar van een boerenschuur aan de Amsteleindstraat. De grond bleef eigendom van de gemeente Oss. Het toenmalige clubgebouw 'de Bromschuur' stond op instorten. Tijdens de ledenvergadering van 23 augustus 1999 werd een bouwcommissie opgericht, met als opdracht de haalbaarheid van een verbouwing te onderzoeken. Pas op 21 april 2001 toen de basis voor de financiering, met dank aan de gemeente Oss en het NOC*NSF, was gelegd, stond het licht op groen om daadwerkelijk te gaan slopen en daarna te gaan herbouwen. Onder de leiding van Heinz Körschner en met financiële steun van 21 sponsoren is het huidige clubgebouw gerealiseerd door vrijwilligers. Op 26 oktober 2002 opende de toenmalige wethouder Hans Boerboom de nieuwbouw. Meer info op www.ttvreturn-oss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant