Afbeelding

De Jonge: Met regels en pegels kan je een stad niet runnen'

Politiek 166 keer gelezen

OSS | Hugo de Jonge bracht maandag 20 januari een bezoek aan Oss. In Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad aan het St. Barbaraplein 6 ging hij vanaf 19.30 uur met belangstellenden in gesprek over het belang van 'zij- aan- zij' staan. De vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was uitgenodigd door CDA Oss.

De drukbezochte avond begon met de opening door CDA Oss-voorzitter Marjolein van Hoek. De gespreksleider Arjan Calatz begon met de actualiteiten van de dag die de Jonge waren bijgebleven. De legalisering van harddrugs die wordt opgeworpen en volgens de vicepremier een slecht idee is en de panda's van het Ouwehands passeerden de revue. De Jonge bleek blij te zijn met de gemêleerde opkomst in de Binnenstad. "Ik dacht dat ik in een zaal met alleen maar CDA leden was, maar wat mooi om te zien dat dit niet het geval is. Er is een brede opkomst uit alle lagen van de samenleving." De minister stak in op verschillende thema's. Aan bod kwam uiteraard de zorg, onderdeel van de portefeuille van de minister, waarin hij aangaf dat administratieve lasten nog steeds een probleem zijn waar veel mensen tegenaan lopen. "Bedenk dat je aan de overkant van de tafel altijd een bondgenoot kan vinden om er vanaf te geraken." Hugo de Jonge stak vooral ook in op het maatschappelijk aspect binnen de zorg op gemeentelijk niveau. Hij verwoordde dat door aan te geven dat je met "regels en pegels kan je een stad niet runnen. Dat geeft geen zorg, mensen geven zorg."

'Echte verhalen'
De minister ging vervolgens in gesprek met de zaal om op zoek te gaan naar de echte verhalen uit de gemeente Oss om hem te helpen "zijn werk beter te kunnen doen". Aan bod kwamen verschillende onderwerpen zoals proeftuin de Ruwaard waar de cliënt aan het roer staat bij het rondetafelgesprek met de centrale vraag "wat wil je, wat kun je en wat heb je nodig". Verder kwam de preventie in de zorg ter sprake die ook werd gekoppeld aan innovatie in de zorg. Ook de marktwerking in de zorg kwam ter tafel, net als het jeugdzorgprobleem.

Toekomst
CDA Oss-fractievoorzitter Mari van Kilsdonk sloot de avond af met de vraag wat het toekomstbeeld is van de minister voor over 10 jaar. "Een duidelijke stem tegen polarisatie en samen de zoektocht starten naar de oplossingen van nieuwe onzekerheden en om te behouden wat je belangrijk vindt, daar mag je mij en het CDA Oss op aanspreken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant