Maarten van Vugt en Gaby Kuijpers Vrienden voor het leven. Komende zaterdag even niet
Maarten van Vugt en Gaby Kuijpers Vrienden voor het leven. Komende zaterdag even niet Foto: Peter Kuijpers

Boezemvrienden Maarten van Vugt en Gaby Kuijpers zien elkaar zaterdag op de Amstelhoef

Voetbal 1.869 keer gelezen

OSS – Margriet en FC Schadewijk zijn twee van acht clubs die Oss rijk is. Zaterdagavond treffen de twee teams elkaar bij Margriet op de Amstelhoef. Een mooi aantrekkelijk duel waar de koplopers RKPVV en Helmondia voordeel uit kunnen halen. De twee Osse ploegen zijn op korte afstand de directe volgers van de Helmondse leiders in 3D. Een blik op de ranglijst vertelt ons dat hier nog alles mogelijk is.

Door: Peter Kuijpers

Een mooi duel deze stadsderby die uitstekend past in de zaterdagavond. Veel publiek en vooral hectiek zijn vaak de tags voor dit soort affiches. Dat het een heerlijk duel is weet ook trainer Maarten van Vugt: "Jazeker dat zijn de mooie wedstrijden, voor beide teams. Denk zeker dat de publieke belangstelling groot zal zijn en dat is voor die gasten toch supermooi. De jongens kennen elkaar allemaal en gaan met elkaar om dus er zullen weinig geheimen zijn. De balans tussen met je hart en je verstand spelen zijn vaak bepalend bij zo'n derby's en dat is vooraf vaak lastig te managen. Daarnaast is Gaby ook al meer dan 30 jaar een hele goede vriend van me, dus dat brengt ook weer iets extra's."

Maarten van Vugt: "Winst was zondag heel belangrijk" 

Competitie
De winst voor Margriet zondag in Handel was belangrijk voor het team. Van Vugt vervolgt: "De winst van afgelopen zondag was zeker belangrijk, het zorgt dat we met een goed gevoel en vertrouwen de winterperiode uitkomen. Ook zijn we nu op gelijke hoogte gekomen met Schadewijk en is het gat naar boven te overzien. Maar goed we weten ook uit ervaring dat je in deze klasse pas echt stappen kunt maken als je een goede serie wedstrijden neer zet en dat is tot nu toe alleen RKPVV in het begin en later Boekel sport gelukt." Komende zaterdag kan het verschil maken. "De wedstrijd zaterdag zal niet bepalend zijn. Hij is wel super belangrijk om aan te blijven haken bij de bovenste plaatsen en niet achter de feiten aan te hoeven lopen. Dit zal een competitie worden van de langste adem er steekt niet een ploeg met kop en schouders boven uit. We gaan er zaterdag een mooie avond van maken."

Egypte
Gaby Kuijpers is tijdens de winterstop weggeweest naar de zon. Daar had de trainer van FC Schadewijk alle reden toe. Kuijpers: "We zijn met de familie een weekje weggeweest naar Egypte. We waren 25 jaar getrouwd ben er niet fit uitgekomen. Buikgriep opgelopen, dus even kijken hoe dit gaat deze week. Iedereen is nog niet fit waar ik hoop dat er deze week wat meer aansluiten. Onze groep is niet zo groot en is het altijd afwachten hoe de mannen uit de winterstop zijn gekomen."

Mooie derby
FC Schadewijk heeft een pittig programma voor de boeg weet de 'Osse trainert' zoals hij zichzelf dat koosnaampje heeft aangemeten: "Dat liegt er inderdaad niet om. Zaterdag naar mijn goede vriend Maarten tegen Margriet, daarna Helmondia thuis, RKPVV uit en Nijnsel thuis. We hebben dan voor de carnaval alle teams die bovenin draaien gehad, dus we mogen ook niet veel punten laten liggen en ik blijf zeggen je moet elke week scherp zijn want in deze klasse kan iedereen van elkaar winnen en Avanti komt zeker nog hoger te staan. Ik kijk uit naar Margriet. Mooie derby en die gasten kennen elkaar allemaal goed, dus ik ben ook benieuwd hoe het zaterdag zal gaan, we kijken wel. Wij hebben niks te verliezen." Dat laatste wordt door deze redactie sterk betwijfeld. Voor wie het niet gelooft, houd zaterdag de dug-out van de mannen van FC Schadewijk maar eens in het oog en niet te vergeten het fanatiek roepende publiek. Niets mis mee overigens. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt op de Amstelhoef waar scheidsrechter Ruud van de Rijt uit Venhorst het sportief voor het zeggen heeft.

Programma voor zaterdag en zondag
Den Dungen-Handel
SCG'18-BMC
Margriet-FC Schadewijk Za
SC Helmondia-Avanti'31
RKPVV-Boekel Sport
Excellent-Nooit Gedacht
Nijnsel/TVE -Schijndel/De Wit

Stand:
1. SC Helmondia 12-24
2. RKPVV 12-24
3. FC Schadewijk 12-21
4. Margriet 12-21
5. Boekel Sport 12-19
6. Den Dungen 12-19
7. Excellent 12-18
8. Nijnsel 12-17
9. Nooit Gedacht 12-17
10. Schijndel 12-15
11. Handel 12-12
12. BMC 12-9
13. Avanti'31 12-7
14. SCG'18 12-7

Maarten van Vugt
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant