Een tentoonstelling bij de VVV winkel in Oss.
Een tentoonstelling bij de VVV winkel in Oss.

Gemeente Oss geeft geen subsidie meer aan VVV

Algemeen 1.269 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss heeft de subsidieovereenkomst met VVV Noordoost-Brabant definitief opgezegd. "We vinden dat de ambitie van de VVV onvoldoende past bij de ambities van onze gemeente op het gebied van recreatie en toerisme", aldus wethouder Johan van der Schoot.

De subsidieovereenkomst was al eerder pro forma opgezegd. "We zijn toen in gesprek gegaan met de VVV. Zo hebben we ze een kans gegeven om zich te bewijzen, bijvoorbeeld met de organisatie van de Open Kerkendag. Ze hebben ons niet overtuigd."
Beëindigen
De gemeente Oss heeft daarom besloten de budgetsubsidiëring gefaseerd te beëindigen. Per 1 januari 2020 gaat er geen geld meer naar de marketing en promotie. De overeenkomst voor het VVV gastheerschap blijft tot eind 2020 doorlopen. Dat betekent dat de winkel aan de Spoorlaan in Oss nog een jaar open blijft. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 100.000 euro. "We gaan nadenken over alternatieven. Als gemeente willen we meer dynamiek." Eerder zegden gemeenten als Meierijstad, Uden en 's-Hertogenbosch de overeenkomst al op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant