Archieffoto: Jeroen Engelen)
Archieffoto: Jeroen Engelen)

Rode lantaarn dreigt voor inspiratieloos TOP Oss

Voetbal 562 keer gelezen

OSS | Voor de tweede wedstrijd op rij speelde TOP Oss een duel zonder ook maar één kans te creëren. Afgelopen dinsdag tegen AZ in de TOTO KNVB Beker was dat geen schande, maar vrijdagavond tegen Telstar wel. Een aanvallend zeer pover TOP Oss verloor terecht met 1-0 in Velsen.

De Ossenaren begonnen goed aan 2020 door met 3-2 te winnen van Cambuur. Gezien het aantal kansen was het een wonder dat TOP Oss won, maar de drie punten werden wel binnengeharkt. Tegen Telstar viel het echter zwaar tegen. Natuurlijk had trainer Klaas Wels pech met de blessure van Giovanni Büttner en het afhaken van Ronald Koeman en Lorenzo Pique in de warming-up en Dean van der Sluijs in de eerste helft. En het was ook niet dat TOP Oss slecht voetbalde, maar van dreiging was geen sprake.
Daarmee komen we terug op de eerste competitiehelft. TOP Oss heeft veel te weinig creativiteit en komt aanvallend kwaliteit tekort. Het scoorde pas 21 keer in 23 wedstrijden. In de winterstop werden er drie verdedigers en een verdedigende middenvelder vastgelegd, maar niet wat de club nodig heeft. Een spits staat bovenaan het verlanglijstje, maar zou de zoektocht niet moeten gaan naar een creatieve middenvelder of buitenspeler? Want met creatiefloos voetbal moet de club vrezen voor de rode lantaarn in de Keuken Kampioen Divisie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant