Jesper Brocks.
Jesper Brocks.

Brocks terug bij TOP, talentvolle asielzoeker scoort tegen ambitieus FC Eindhoven AV

Voetbal 1.281 keer gelezen

OSS | Het zit sv TOP niet bepaald mee. Er zijn dit seizoen al vier spelers gestopt (Mitch Pennings, Martijn van de Rijdt, Wesley Kuijpers en Thomas van Mossel) en momenteel zit de ziekenboeg vol. Thuis tegen FC Eindhoven AV miste trainer Bas Gösgens zeven (basis)spelers. De vervangers deden het goed, maar waren net niet opgewassen tegen de gasten uit Eindhoven: 2-3.

FC Eindhoven AV trekt al jaren flink de portemonnee. In korte tijd zijn de amateurs van de vierde naar de eerste klasse gegaan. Ook dit seizoen staat er een uitstekende selectie en de club wil zo snel mogelijk richting Hoofdklasse. Dat een speler als Sander Heesakkers van Kozakken Boys volgend seizoen naar FC Eindhoven AV gaat, is veelzeggend. De voormalig speler van PSV komt echt niet alleen voor de gezelligheid in de kantine...

Veel afwezigen
In Oss hadden de Eindhovenaren geluk dat TOP met veel afwezigen kampte. Aram Pusters, Karim Kabaseke (hij sluit binnenkort wel weer aan bij de groep) en Carlo Nelissen zijn geblesseerd, Frank Wijdeven moest werken en Stijn van den Broek en Anwar Tuithof meldden zich kort voor aanvang af. Gijs Appeldoorn viel al vroeg in de wedstrijd uit met een enkelblessure. Door de vele geblesseerden was er een basisplaats voor Jesse Henderson en Bram ter Haar, spelers uit het tweede elftal. Jesper Brocks speelde ook een hele wedstrijd. Gösgens: "Jesper was gestopt bij het eerste, maar we hebben hem gevraagd om ons te helpen. Hij is weer aangesloten en daar zijn we superblij mee." 

Doelpuntrijke tweede helft
Voor rust werd er niet gescoord op het Osse kunstgrasveld. In de tweede helft namen de Eindhovenaren een 0-2 voorsprong door goals van Van Meurs en Verbeek. Mees Linders bracht na 69 minuten de spanning terug. Via Michel Leon Payo leek vlak voor tijd de beslissing te zijn gevallen, maar het werd toch weer spannend. Mike Wendy tekende voor de 2-3, een jongen uit een asielzoekerscentrum die in de jeugdafdeling van TOP speelt. Vlak voor tijd kopte Stefano Verburg nog op de paal, anders had TOP een puntje gepakt. "Ik wil me nooit verschuilen achter het feit dat spelers ontbreken. Maar als je er zoveel mist als wij doen, dan is dat lastig op te vangen. Ik moet de jongens die vandaag hebben gespeeld een groot compliment geven. Ze wilden er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. Het was tegen een goede ploeg als FC Eindhoven AV echter net niet goed genoeg."

Eerste klasse C:
TOP - FC Eindhoven AV 2-3
HVCH - Unitas'30 2-2
Woezik - Erp 4-3
Alverna - Brabantia 2-2
Rhode - Best Vooruit 0-0
NEC - Nemelaer 2-1
SC 't Zand - Leones 1-1

1. Alverna 13-24
2. NEC 12-23
3. Brabantia 13-22
4. TOP 13-21
5. FC Eindhoven AV 12-19
6. Woezik 13-19
7. Leones 12-18
8. HVCH 13-18
9. Unitas'30 13-18
10. Nemelaer 12-15
11. SC 't Zand 12-13
12. Erp 12-13
13. Rhode 13-10
14. Best Vooruit 13-8

Erp - TOP
Best Vooruit - HVCH
Leones - Rhode
Brabantia - NEC
Unitas'30 - SC 't Zand
Nemelaer - Woezik
FC Eindhoven AV - Alverna

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant