Veel publiek voor de derby  Volharding - Olympia'18 waar van velen per trein
Veel publiek voor de derby Volharding - Olympia'18 waar van velen per trein Foto: Bas Delhij

2H: Stevige winst Berghem Sport op Helvoirt, Olympia'18 in kampioensvorm naar winst

Voetbal 3.138 keer gelezen

Het verschil op de ranglijst tussen Olympia'18 en Volharding is significant maar het is juist de grote historische waarde die het affiche zo vetgedrukt maakt. Een fraaie historische zege voor Olympia'18 in Vierlingsbeek met heel veel toeschouwers. Berghem Sport haalde uit op De Koppelsteeg tegen Helvoirt en won met 5-1. Volkel krijgt het moeilijk en was tegen DAW na rust volstrekt kansloos. Met duidelijke cijfers van 1-6 verloor de equipe van Michiel Jans. In de derby Prinses Irene – EVVC werd niet gescoord: 0-0. Vianen Vooruit – Venhorst was de opvallende afgelasting in deze klasse.

Berghem Sport haalde hard uit tegen het bezoekende Helvoirt. Pas na een klein half uur opende Dave van de Leur naar 1-0. Donny van Herpen gaf de ruststand al een prima aanzicht nadat hij van elf meter mocht scoren. Helvoirt mag als excuus aanvoeren dat het in de eerste helft Ingmar Torjuul met rood (2x geel) zag vertrekken. In ondertal werd het na rust alleen maar erger. Twee maal Van Herpen en Van Hattum bepaalden de stand op 5-0 waar Helvoirt kort voor tijd de spreekwoordelijke eer mocht redden.

Heerlijke uithaal van Donny van Herpen

Prinses Irene – EVVC 0-0
Trainer Erik Meulendijk was er snel klaar mee. "Ik schaam me eigenlijk dood voor onze supporters hetgeen beide ploegen lieten zien. EVVC speelde veel de lange bal en wij kwamen amper aan voetballen toe. Snel afsluiten en op naar de volgende wedstrijd." Duidelijk taal bij deze 0-0 wedstrijd.

Volkel - DAW

Volkel – DAW Schaijk 1-6
In de eerste wedstrijd na de winterstop is Volkel op een gevoelige nederlaag getrakteerd door DAW uit Schaijk. In eigen huis werd Volkel op alle fronten afgetroefd en verloor het met 1-6. Voor rust waren Mark en Corik Megens verantwoordelijk  voor de Schaijkse treffers waar Job van Oort voor Volkel succesvol was en een 1-2 ruststand gaf. Het werd een familie aangelegenheid in de tweede helft toen Mark en en Corik Megens beiden nog twee maal scoorden. De gebroeders tekende voor de 1-6 zege van DAW.

Heeswijk – Real Lunet 1-0
Vandaag stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Real Lunet op het programma. Met goed weer maar een erg matig speelveld was dit een wedstrijd die voor de Heeswijkse ploeg zou bepalen of de aansluiting met de middenmoot van de 2e klasse H gevonden kon worden. Na een 0-0 ruststand viel de beslissing in de tweede helft. Het was Adank die zijn directe tegenstander omspeelde aan de rechterkant. Adank controleerde moeilijk maar kreeg de bal in twee instanties toch voor. Het was het Max Sluiter die op de goede plek stond, en deze keer kopte hij de bal keurig tegen de binnenkant van het zijnet. Heerlijke zege wat vertrouwen geeft voor volgende week in het uitduel bij Emplina.

Volharding – Olympia'18 1-3
Volharding is er in de eerste wedstrijd na de winterstop niet in geslaagd om in eigen huis een goed resultaat te behalen tegen de ongenaakbare koploper Olympia'18 uit Boxmeer. Bij rust leidde Volharding nog wel met 1-0, maar de Boxmeerse ploeg draaide na rust de zaak heel snel om en ging verdiend met de drie punten naar huis: 1-3. Olympia'18 boekte voor het eerst sinds 1974 een overwinning op Volharding. Veel toeschouwers waren op deze wedstrijd afgekomen. Velen met de treincombi vanuit Boxmeer. Volharding nam voor rust door Tim Martens een 1-0 voorsprong. Na rust kantelde Olympia'18 de wedstrijd in het eerste half uur scoorden Sam Luppes 1-1, Douwe Zwaan 1-2 en Jordi Toonen was de maker van 1-3. De ploeg van trainer Wil Beijer ligt op ramkoers en is de fiere koploper in deze klasse.