VOW - HHC'09. (Foto: Arno Korsten)
VOW - HHC'09. (Foto: Arno Korsten)

4F: Nulandia klopt Boxtel en heeft alleen Avesteyn over als concurrent, VOW en WEC winnen

Voetbal 1.465 keer gelezen

De titelstrijd in de vierde klasse F gaat tussen Nulandia en Avesteyn. De Nulanders rekenden af met nummer drie Boxtel, waardoor die ploeg op een flinke achterstand staat.

Boxtel - Nulandia 0-1
Nulandia-trainer Marc van Delft was uiteraard blij met de overwinning, maar niet over het vertoonde spel. "We waren te gehaast en te slordig waardoor het tot het einde spannend bleef." Op een zeer gunstig moment scoorden de Nulanders. Tom van de Ven werkte een voorzet binnen en vijf seconden daarna floot de scheidsrechter voor de rust. "Een ideaal moment voor ons. In de tweede helft kregen we wat kansjes en een hele grote op de 0-2. Maar aan de andere kant pakte onze doelman Stijn van der Donk ook een hele goede bal. Uiteindelijk pakken we terecht de drie punten. Het was van onze kant geen hele goede wedstrijd, maar drie punten is het enige wat telt."

Wilhelmina - Avesteyn 0-2
Dat het na 45 minuten nog 0-0 stond in Den Bosch, daar was iedereen verrast over. "Na 15 minuten had het al 0-4 moeten staan", zegt Avesteyn-trainer Hugo van de Sande. "Het is echt ongelofelijk dat we de kansen niet maakten. Met rust hadden we zo ver voor moeten staan." Scoren deed Avesteyn in de eerste helft dus niet tegen Wilhelmina, maar rood kreeg het wel. Rick Vissers werd neergehaald, wat een Wilhelmina-speler op geel kwam te staan. De scheidsrechter zag daarna een slaande beweging van Vissers. "Een slaande beweging die verder niemand had gezien", aldus Van de Sande. In de rust zette de trainer het vanwege de rode kaart wat anders neer. Met succes, want na zo'n tien minuten opende Dries Heerkens vanuit een corner de score. Avesteyn zakte in en liet Wilhelmina komen. "We hebben geen enkele kans weggegeven. Diep in de extra tijd besliste Teun van den Boom het duel met een mooi schot in de bovenhoek." Avesteyn staat een punt achter op Nulandia en wil zo lang mogelijk mee blijven doen om de titel. "Negen van de tien keer zijn wij in deze klasse de betere ploeg, maar we moeten onszelf wel meer gaan belonen. Achterin staat het goed, we hebben uit nog geen goal tegen gekregen. Met onze jonge ploeg willen we in het spoor blijven van Nulandia. Maar de druk ligt volledig daar. Met zo'n selectie moet Nulandia kampioen worden."

WEC - Essche Boys 5-0
WEC kende zondagmiddag geen moeite met Essche Boys. Het werd 5-0 en daardoor heeft de ploeg uit Wijbosch een gaatje geslagen naar nummer 9: Essche Boys. Doelpuntenmakers waren Luuk van de Vorstenbosch (2), Alim Kagermanov, Jeroen Wouters en Milan Santegoeds. "We hebben een goede teamprestatie neergezet", aldus trainer Stephan Hesemans.

VOW - HHC'09 1-0
VOW-trainer Jordy van Boxtel noemde het duel met HHC'09 zeer matig. Zijn ploeg won wel. Na 5 minuten werkte Guus van de Crommert binnen uit een corner: 1-0. Van Boxtel: "Daarna hadden we veel de bal, maar we creëerden weinig kansen. In de tweede helft kregen we wel meerdere grote kansen, maar we misten de scherpte. De tegenstander heeft geen kans gehad, dus de uitslag is terecht. Het spel was echter niet best."

OSC'45 - Boskant 1-1
Lang moesten de toeschouwers in Orthen wachten op doelpunten. Een kwartier voor tijd werd de eerste gemaakt door Rens van de Wijdeven namens Boskant. OSC'45 sloeg daarna snel toe via Karim el Barkaoui: 1-1. Boskant-trainer Sander Janssen: "Dit puntenverlies hebben we puur aan onszelf te wijten. We missen grote kansen, zowel in de eerste als tweede helft.
We staan met beide beentjes op de grond. Volgende week tegen Wilhelmina moet er uit een ander vaatje getapt worden willen we nog iets bereiken dit seizoen."

Vorstenbossche Boys - SC Elshout 0-1
Vorstenbossche Boys liep tegen een terechte nederlaag aan. Trainer Dennis Meier: "Het tempo was veel te traag en er was te weinig beweging. Ondanks dat kregen we toch vrij snel een 100 procent scoringskans. Dat zegt iets over het niveau van de wedstrijd. Toen we even in de tweede versnelling speelden kreeg Elshout het moeilijk, maar dat was van korte duur. Elshout scoorde uiteindelijk door een gouden wissel die bij zijn eerste balcontact de bal via binnenkant paal binnenschoot. We hebben onszelf en de supporters tekort gedaan. Het vizier gaat nu op HHC'09 waar we de mogelijkheid hebben om laten zien dat dit een incident is geweest."

Vierde klasse F:
Boxtel - Nulandia 0-1
VOW - HHC'09 1-0
WEC - Essche Boys 5-0
Vorstenbossche Boys - SC Elshout 0-1
Wilhelmina - Avesteyn 0-2
RKKSV - VCB 2-1
OSC'45 - Boskant 1-1

1. Nulandia 13-35
2. Avesteyn 13-34
3. Boxtel 13-26
4. VOW 13-25
5. Wilhelmina 13-21
6. SC Elshout 13-21
7. Boskant 13-20
8. WEC 13-19
9. Essche Boys 13-14
10. RKKSV 13-13
11. Vorstenbossche Boys 13-10
12. OSC'45 13-10
13. VCB 13-5
14. HHC'09 13-4

Nulandia - RKKSV
Boskant - Wilhelmina
Avesteyn - Boxtel
SC Elshout - WEC
Essche Boys - VOW
HHC'09 - Vorstenbossche Boys
VCB - OSC'45 

VOW - HHC'09. (Foto: Arno Korsten)
VOW - HHC'09. (Foto: Arno Korsten)
VOW - HHC'09. (Foto: Arno Korsten)
VOW - HHC'09. (Foto: Arno Korsten)
VOW - HHC'09. (Foto: Arno Korsten)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant