FC De Rakt schoot er zeven in tegen RKVV Keldonk. (archieffoto: Arno Korsten)

5E: FC De Rakt maakt intenties meteen duidelijk, gelijkspel WHV en FC Uden, VCO wint weer

Voetbal 262 keer gelezen

FC De Rakt heeft haar intenties voor de tweede seizoenshelft meteen duidelijk gemaakt. De Udenaren, de ploeg met de minste verliespunten in de vijfde klasse E, kleineerde RKVV Keldonk met 7-1 en zagen FC Uden, Ollandia en WHV punten verspelen. Koploper Nieuw Woensel kwam wél tot winst, 0-3 bij Boerdonk. Odiliapeel toonde veerkracht tegen Nederwetten en VCO won voor de tweede week op rij: 3-2 tegen VV Irene.

Wie na 45 minuten voetbal zou voorspellen dat FC De Rakt met 7-1 zou winnen van Keldonk, zou ongetwijfeld voor gek zijn verklaard. De gasten leidden bij rust namelijk met 0-1. Een snelle gelijkmaker direct na de thee door Jorick de Groot was de opmaat voor een goede tweede helft aan de kant van FC De Rakt, dat vijf keer scoorde in de laatste twintig minuten. Rens van de Rakt maakte er drie. Nogmaals De Groot, Jacky van Boxtel en Rick van de Boom troffen doel. "Ik heb in de tweede helft een sterk en goed voetballend FC de Rakt gezien, mede door wissels en een tactische omzetting", wist hoofdcoach Eus Marijnissen.
Het bleek een belangrijke driepunter, want WHV bleef thuis tegen MVC op 1-1 steken. Yorick van de Rakt maakte na een uur spelen gelijk. "Voor rust waren wij beter, in de tweede helft zij, al kregen wij de beste kansen", zag Martin Kaus (WHV). 1-1 was ook de eindstand bij FC Uden-Ollandia. Robert Erven was trefzeker voor de Ollanders, die Piotr Murawski namens FC Uden zagen maken.

Weer zege VCO, 'keeper' scoort voor Odiliapeel
VCO won vorige week van Nederwetten en winst ook de tweede wedstrijd van 2020 om te zetten in klinkende munt. VV Irene werd met 3-2 verslagen. Sep Schraven, een eigen doelpunt en Daan Schel maakten het verschil in 't Oventje.
Odiliapeel leek lange tijd te gaan verliezen van Nederwetten, maar ondanks een 0-2 en 1-3 achterstand werd toch nog een punt gepakt (3-3) door de ploeg van trainer Maarten van Stiphout, die na de zomer wordt opgevolgd door Danny Claassen. Odiliapeel kende lange tijd de nodige moeite met de lengte bij Nederwetten. Nadat Rick van Leeuwen voor de aansluitingstreffer had gezorgd, ontspon zich na rust een meer gelijkwaardig duel. Na de 1-3 wisten Niels van de Brand en 'doelman' Luuk Claassen te scoren voor de Peel. Wegens een blessure kon Claassen niet keepen, maar wel invallen als speler. Dat deed hij dus met verve.