Ulysses.
Ulysses.

4E: Belangrijke winst van Ulysses, kansenmissend Cito verslaat titelkandidaat, VESTA'19 wint in Lith

Voetbal 985 keer gelezen

Nu de ploegen onderin -Buren uitgezonderd- winnen, wordt het alleen maar spannender in de vierde klasse E. Het gat met de onderste ploegen en die in de middenmoot is namelijk niet zo heel groot. Bovenin is Alem de nieuwe lijstaanvoerder door de 0-1 winst op Herpinia. RKTVC ging met 2-1 onderuit bij Cito.

Ulysses - Jan van Arckel 2-1
In de strijd om handhaving pakte Ulysses drie belangrijke punten. Jan van Arckel werd met 2-1 aan de kant gezet.Trainer Anne Duis: "Er is weleens geklaagd over de inzet, maar vandaag hebben we de jongens keihard gewerkt. De beleving was echt geweldig, ik heb genoten." Willem Brouwer zorgde met twee goals hoogstpersoonlijk voor de 2-0 voorsprong. Halverwege tweede helft werd het 2-1, waarna het spannend werd. Jan van Arckel moest wel met tien man verder toen de keeper rood kreeg vanwege hands buiten het zestienmetergebied. Er waren kansen op zowel de 3-1 als de 2-2, maar Ulysses trok de winst over de streep. Het gat met hekkensluiter Buren is nu vier punten. Aangezien MEC'07 ook won, staat die ploeg een plekje hoger met twee punten meer. NLC'03 staat daar weer een plekje boven.

NLC'03 - SJO/SSA VESTA'19 0-1
Een doelpunt van Mees Dekker na ruim een kwartier leverde SJO/SSA VESTA'19 drie punten op in Lith. "We begonnen goed aan de wedstrijd, maar na een half uur spelen gingen we teveel mee in het spel van NLC'03", zegt VESTA'19-trainer Mark Strik. "Het werd fysiek een uitputtingsslag. NLC'03 is fysiek ongelofelijk sterk en het is geen makkelijke ploeg om tegen te spelen. Het werd een zwaarbevochten overwinning en we zijn heel blij met de drie punten." Collega René van der Putten van NLC'03 vond dat zijn ploeg een puntje verdiende op basis van het laatste uur. "De eerste 25 minuten hadden we niets te zeggen en hadden we met 0-2 of 0-3 achter kunnen staan en was het maar 0-1. In het restant van de eerste helft lopen we twee keer alleen op de keeper af en hadden we moeten scoren. De tweede helft was gelijkwaardig en heeft er lang een puntje ingezeten zonder geluk of echt grote kansen te krijgen maar ook niets weg te geven. Opmerkelijk was dat in de laatste minuut VESTA'19 een penalty kreeg. Deze werd gemist maar moest worden overgenomen door te vroeg bewegen van de keeper. Iedereen sprak hier schande van, ook de tegenstander. Ook de tweede penalty werd gestopt door onze keeper. In de laatste minuut kreeg Joost van Erp nog een kopkans op de gelijkmaker."

Cito - RKTVC 2-1
Cito boekte een knappe 2-1 overwinning op titelkandidaat RKTVC. Het begin verliep wel moeizaam bij de Ossenaren. Cito startte vanwege een aantal afwezigen met twee middenvelders centraal achterin. Dat was even wennen en RKTVC zette Cito flink onder druk. Dat leidde na een half uur tot de 0-1, een benutte penalty. Op slag van rust volgde de 1-1. Younesse Ettahouri liet zien wat zijn kwaliteit is. Met een mooie stift klopte hij de Tielse doelman. "De tweede helft leek de helft van de gemiste kansen te gaan worden", aldus Cito-trainer Yavuz Demirci. "Ik denk dat iedereen op de bank wel vijf of zes keer is opgesprongen omdat we dachten dat het een doelpunt was. Alper Alici miste bijvoorbeeld een kopbal op een paar meter van de goal, Murat Korkmaz en Armin Alibasic lieten ook goede kansen liggen." De goal die Cito wel maakte, werd afgekeurd. "Schandalig, want Armin stond zeker geen buitenspel." Gerechtigheid volgde een paar minuten later. En hoe! Ettahouri probeerde het met een stift van zo'n dertig meter afscheid en kroonde zich tot matchwinner. "Een zeer terechte overwinning."

Herpinia - Alem 0-1
Alem is de nieuwe koploper in de vierde klasse E. Door de 0-1 winst op Herpinia gaat de ploeg RKTVC voorbij op de ranglijst. Na zo'n kwartier spelen viel de enige treffer van de wedstrijd: een scrimmage na een vrije trap. Herpinia-trainer Maarten Hendriks baalde na afloop dat zijn ploeg de stand niet gelijk wist te trekken. "Alem had de overhand, maar na de 0-1 kregen wij meer controle. Er waren kansen aan beide kanten. Het is jammer dat wij toen we het veldoverwicht kregen, dit niet in doelpunten wisten uit te drukken. Dat is een proces waar we doorheen gaan en waarin we onszelf moeten verbeteren. We hadden er vandaag meer uit moeten halen, over de 90 minuten gezien was een punt terecht geweest."