Lut Oltmans.
Lut Oltmans.

Heeschenaren pakken sporttitels in gemeente Bernheze

Sport 192 keer gelezen

LOOSBROEK | De Bernhezer sportkampioenen jeugd 2019 werden afgelopen zondag bekendgemaakt bij Lunenburg Events & More in Loosbroek.

Sportman Jeugd 2019 werd Robin van den Hogen. De 18-jarige Heeschenaar werd afgelopen seizoen Nederlands kampioen in de categorieën 'Luchtgeweer staand junioren heren', 'Luchtgeweer driehoudingen junioren A heren' en 'Luchtgeweer liggend junioren A heren.' Bij de laatste twee zette hij een nieuw Nederlands record neer. Hij zet zich ook in voor de jongere jeugd, bijvoorbeeld met Sjors Sportief.

Sportvrouw jeugd 2019
Lut Oltmans (12 jaar) uit Heesch werd Sportvrouw van het jaar. Ze voltigeert in het nationale juniorenteam voltige. Ze is met haar team, bestaande uit 6 meisjes onder de 18 jaar, Nederlands kampioen voltige junioren geworden in Ermelo. Met haar team is ze ook uitgezonden naar het WK Voltige junioren 2019, waar ze een zevende plaats hebben gehaald. Ze heeft naast haar sportieve prestaties ook een enorme drive om de sport te promoten. Lut zet ondanks haar jonge leeftijd haar talent en enthousiasme in om deze relatief nog onbekende hippische sport in Nederland te promoten en zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan deze laagdrempelige sport.

Sportploeg Jeugd 2019
Korfbalteam Altior C1 uit Heeswijk-Dinther werd de Sportploeg Jeugd van het jaar. Ze zijn als zaalkampioen naar het NK gegaan en ook daar zijn ze door heel hard te werken als team Nederlands kampioen geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant