Frans van Erp, trainer van Olympia'89/DOS'80.
Frans van Erp, trainer van Olympia'89/DOS'80.

Van Erp: 'Nieuwe trainer moet de jongens nog beter maken'

Sport 517 keer gelezen

OSS | Frans van Erp stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van Olympia'89/DOS'80. Zijn doelstelling is om handhaving in de Eredivisie af te dwingen.

Nadat Olympia'89/DOS'80 werd uitgeroepen tot Sportteam van het Jaar 2019 sprak redacteur Leon Voskamp met Van Erp. "We hadden gehoopt deze Award te pakken. Als team hebben we toch iets moois neergezet." In de Eredivisie bezetten de handballers de elfde plaats. De kans is groot dat ze aan het einde van dit seizoen de nacompetitie ingaan voor handhaving. "In principe bevalt het ons uitstekend in de Eredivisie. Als groep hebben we ook uitgesproken dat we in deze klasse willen blijven. We spelen iedere week wedstrijden op topniveau en op de top van ons eigen kunnen. Dat is een uitdaging."

Ontwikkelen
Van Erp is een echte Olympia-man. De laatste acht jaar is hij betrokken bij het eerste team, waarvan nu zijn derde seizoen als hoofdtrainer. "Ik was vijf jaar teambegeleider en zag toen dingen waarvan ik dacht dat ik het team verder kon laten ontwikkelen. Dat we zijn gegroeid, hebben we bewezen. Mijn gevoel is nu wel dat er een nieuwe trainer moet komen die de jongens nog beter kan maken."

Jeugdopleiding
De Ossenaar gaat het eerste team verlaten, maar blijft actief binnen de vereniging. "Ambitie om trainer bij een andere vereniging te worden, heb ik niet. Ik haal meer voldoening uit het opleiden van onze jeugd. Landelijk gezien doen we het als kleine club ook met de jeugdteams erg goed."

Clubkleuren
De nieuwe fusieclub Dynamico speelt overigens volgend seizoen in het donkerblauw met een oranje accent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant