Bestelbussen in brand in Albardastraat. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)
Bestelbussen in brand in Albardastraat. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)

Onderzoeksteam autobranden: 'Goede hoop dat we tot aanhoudingen zullen komen'

112 3.611 keer gelezen

OSS | Oss wordt al een aantal jaar geteisterd door autobranden. Na nieuwe branden begin 2020 geeft de politie aan nog steeds extra alert te zijn.

In totaal waren er in 2018 en 2019 62 autobranden. Wellicht de meest heftige brand was die eind 2019 in de Staringstraat, waarbij de autobrand oversloeg op een woning. De bewoners konden net op tijd vluchten. In 2020 zijn er drie incidenten geweest. De recherche heeft bij 65 incidenten vastgesteld dat het gaat om brandstichting. Er wordt bij iedere brand uitgegaan van een aantal scenario's: seriematige brandstichting, brandstichting door een conflict, verzekeringsfraude of een technisch mankement. "Iedere brand wordt altijd afzonderlijk onderzocht door ons onderzoeksteam. Bij alle brandstichtingen doen wij buurtonderzoek en zoeken wij naar camerabeelden. Soms levert dat interessante informatie op. Verder analyseren wij de branden. Zijn er bijvoorbeeld patronen te ontdekken die ons kunnen helpen in de aanpak?", meldt het onderzoeksteam op de politiewebsite.

Extra alert
De recherche gaat door met het opsporingsonderzoek. De situatie wordt van dag tot dag bekeken en de inzet wordt daar nodig aangepast. "Om te beginnen kunnen wij niet overal tegelijk zijn en wij kunnen helaas ook niet alles voorkomen. Natuurlijk zijn wij extra alert. Wij snappen heel goed dat de branden bewoners bezighoudt. Zij kunnen erop vertrouwen dat er aandacht voor is. Ook de wijkagenten zijn alert en voor iedereen met vragen aanspreekbaar."

Aanhoudingen
Voor de autobranden is nog geen arrestatie verricht. De recherche geeft aan niets liever te willen dan de daders aan te kunnen houden en de branden te laten stoppen. "Wij hebben de ambitie en de goede hoop dat wij ook voor de meest recente autobranden tot aanhoudingen zullen komen."

Getuigen
Tot slot roept de politie burgers op om extra alert te zijn. Bij verdachte situaties kunnen mensen 112 bellen. Meer informatie over de branden kan worden doorgegeven via (0900) 88 44 of anoniem via (0800) 70 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant