Deelnemers aan de Lithse Ham Cross. (Foto: Jimmy de Blouwe)
Deelnemers aan de Lithse Ham Cross. (Foto: Jimmy de Blouwe)

Verwegen en Hendriks winnen zware Lithse Ham Cross

Sport 733 keer gelezen

LITH | De vijfde cross van de Geert Peters crosscompetitie stond afgelopen zaterdag op het programma: de Lithse Ham Cross. Vanwege de regen van de afgelopen dagen lag het kleiparcours er zeer glad bij en de konijnen hadden het parcours, door hun gegraven holletjes, nog lastiger gemaakt. Vanwege het hoge water werd de zandstrook langs de Maas geminimaliseerd tot een paar meter. Hier zal menig loper niet over geklaagd hebben gezien de lichamelijke uitputting van vele na de finish. 

door Max Heijmans

De lange cross bij de vrouwen werd 'a walk in the park' voor Suzanne Verwegen van AV Oss'78. Met bijna vijf minuten voorsprong op nummer twee Floor van Bergen uit Oss en bijna zeven minuten voorsprong op nummer drie Gertie Willemse van AV Oss'78. Hierbij nam Verwegen, mits ze de laatste cross ook voltooid, een voorschot op de titel in de Geert Peters crosscompetitie.

Heren
De uitslag van de lange cross bij de heren werd een kopie van de vorige cross. De drie leden van AV Oss'78 liepen de eerste ronde nog gebroederlijk in de kopgroep. Na de eerste van zes ronden besloot Rick Hendriks erop zijn Van der Poeliaans vandoor te gaan en zodoende de cross in zijn eentje te volbrengen. De voorsprong op zijn achtervolgers was op de meet 13 seconden. De strijd om plek twee was spannend en werd beslist in een sprint naar de finish. Daarin liet Maikel Taks zijn hielen zien aan Niels Staring. De titel van de Geert Peters crosscompetitie bij de mannen ligt nog helemaal open en zal tijdens de laatste cross beslist worden, aangezien Niels Verhagen heeft aangegeven aan de laatste cross te zullen deelnemen. 

Rusheuvelcross
Markeer zondag 1 maart 2020 in uw agenda voor de laatste cross van de Geert Peters crosscompetitie, de Rusheuvelcross langs en over de atletiekbaan van AV Oss'78. Tevens na de cross de uitreiking van de prijzen in de Geert Peters crosscompetitie en de mogelijkheid om onder het genot van een drankje en een hapje kennis te maken met de vereniging. De volledige uitslag van de Lithse Ham Cross en de tussenstand van de Geert Peters crosscompetitie is te vinden op http://http://www.softwareavoss78.nl/runwad/

Deelnemers aan de Lithse Ham Cross. (Foto: Jimmy de Blouwe)
Deelnemers aan de Lithse Ham Cross. (Foto: Jimmy de Blouwe)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant