Logo kliknieuws.nl/oss
Iris Hond.
Iris Hond. (Foto: )

Iris Hond met persoonlijk programma naar De Lievekamp

  •   keer gelezen

OSS | Een pianiste met een uniek verhaal. En niet alleen háár unieke verhaal, maar ook vijf verhalen van andere mensen met een unieke thuissituatie die Iris Hond op muzikale wijze wil vertellen aan haar publiek. Met haar nieuwe theaterprogramma 'Home', waarin ze begeleid wordt door haar drummer en toetsenist, laat de pianiste haar zelfgemaakte nummers horen over de verschillende vormen van thuisloos voelen. Stuk voor stuk bijzondere nummers die, zoals Iris zelf zegt, ''recht uit haar hart komen''.

''Herken je dat, dat je een verhaal hoort van iemand, maar dat je op dat moment niet zo goed weet hoe je moet reageren? En dat je dan even later thuiskomt en denkt: had ik nu maar dit gezegd, of dat gezegd.'' Deze gedachte en het gevoel dat deze bijzondere mensen bij haar oproepen, vormen samen de kern van Iris' muziek en van deze avond. In haar nieuwste theatertour laat zij je nadenken over en inspireren om meer om je heen te kijken en echt even stil te staan bij iemands verhaal. Ze geeft tijdens haar programma aandacht aan thema's die we allemaal herkennen, maar waar in het doorgaande leven niet vaak over gesproken worden. "Ik wil tijdens mijn theatershow geen enkele groep buitensluiten en de mensen die niet gehoord worden een stem geven."
Iris Hond treedt donderdag 20 februari op in theater De Lievekamp, aanvang 20.15 uur. Tickets zijn vanaf 9 euro (exclusief ticketfee) verkrijgbaar bij de Theaterkassa en via www.lievekamp.nl.

Meer berichten