Afval opgehaald tijdens de Landelijke Opschoondag.
Afval opgehaald tijdens de Landelijke Opschoondag.

Landelijke Opschoondag 21 maart voor een schoon Oss

  •   keer gelezen

OSS | Zwerfafval blijft een probleem, ook in de gemeente Oss. Daar gaan ze iets aan doen tijdens de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 21 maart wordt er van 10.00 uur tot 12.00 uur zwerfafval opgeruimd. Vorig jaar deden ruim 300 deelnemers mee.

Je kunt je aanmelden via de website
ww.landschapsbeheer-oss.nl. Er zijn vijftien plekken geselecteerd waar wordt opgeruimd. Dat is in de kernen, in het buitengebied, in de natuurgebieden en langs de Maas.

Eigen plek?
Wil je liever op een eigen gekozen plek of met een eigen groepje opruimen? Dat kan ook. Dit kun je aangeven op de website.

Materialen nodig?
Materialen als afvalknijpers, hesjes en/of handschoenen en zakken nodig? Meld het via www.landschapsbeheer-oss.nl. De spullen worden thuis bezorgd. Ook maken ze afspraken over het ophalen van het ingezamelde afval.

Schone Maas
Aandacht is er ook voor de watervervuiling door zwerfafval: de 'plastic soep'. Plastic drijft via sloten, weteringen en kanalen naar de Maas en vervolgens richting zee. Daarom ruimen ze met Schòn Schip ook langs diverse waterkanten zwerfafval op. Denk hierbij aan het Osse havengebied en langs het Delenkanaal, maar vooral ook in de uiterwaarden en natuurgebieden langs de Maas.

Samenwerking
De gemeente Oss werkt samen met Brabants Landschap, Waterschap Aa en Maas, IVN en diverse verenigingen. Ook het college van B&W en de wijk- en dorpsraden zet zich deze dag in. En uiteraard is de jeugd van MikMak actief op de Landelijke Opschoondag.

Vragen?
Bel voor meer informatie naar (06) 37 45 68 20 of stuur een e-mail naar Tonnie van Hooff, tvh@werkplaatsnlc.nl. Hij is coördinator van Landschapsbeheer Oss.

Meer berichten