Logo kliknieuws.nl/oss
Peter van Lieshout in zijn carnavalswinkel.
Peter van Lieshout in zijn carnavalswinkel.

Mooie onderscheidende outfits in carnavalswinkel Osse centrum

  •   keer gelezen

OSS | Het is bijna carnaval en dat betekent feesten! Maar heb je geen geschikte carnavalskleding of -accessoires? Opera Men aan de Kerkstraat 1 in het Osse centrum is dan the place to be!

Peter van Lieshout is een carnavalsvierder in hart en nieren. "Ik heb carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Thuis waren we vroeger al actieve carnavalsvierders." In 2004 besloot hij zijn kledingwinkel Opera Men voor de eerste keer tijdelijk om te toveren tot een walhalla voor carnavalsvierders. Er was in Oss toen al veel vraag naar carnavalskleding maar een speciaalzaak was er nog niet. Zijn idee werd een groot succes. Ieder jaar werd en wordt het aanbod uitgebreid maar ook vooral vernieuwd.

Groeiende behoefte
Van Lieshout: "Je ziet dat er nog steeds een groeiende behoefte is aan een winkel met mooie carnavalskleren en -accessoires. Veel Osse carnavalsvierders willen beslist geld uitgeven voor een mooie onderscheidende outfit zoals onze exclusieve jassen. We richten ons op een heel brede doelgroep van jong tot oud. Ook carnavalsgroepen of jongeren die samen met carnaval op pad gaan hebben onze winkel ontdekt."

Laatste mode
Tot en met zaterdag 22 februari 17.00 uur is de Osse carnavalswinkel geopend met de laatste carnavalsmode. "Van jassen, dassen, kostuums, pakken, jurkjes, hoedjes, petten, pruiken, brillen en schmink: er is een zeer uitgebreid aanbod."

Kleuren
Wat Van Lieshout opvalt, is dat er steeds meer wordt verkocht in het geel en blauw: de Osse carnavalskleuren. "Oss is steeds meer kleur aan het bekennen. Elk jaar laten we in de Osse kleuren ook emblemen ontwerpen en produceren. Deze zijn onder de verzamelaars erg populair. Maar ook het assortiment in Bossche- en Brabantse kleuren is vanwege een toenemende belangstelling de laatste jaren uitgebreid."

Openbaar carnaval
Het Osse carnaval zit al jaren in de lift. Van Lieshout merkt dat het volksfeest steeds meer leeft in de stad. "In 2005 had ik de eer om Stadsprins te mogen zijn met mijn broer Jack als Adjudant. In vergelijking met toen is carnaval in Oss echt veel groter geworden. Er zijn zoveel feestjes en activiteiten bijgekomen. Heel positief was ook vorig het Ossekoppenplein met een prachtige tent: een ontwikkeling waarbij verenigingen een belangrijke rol kregen in de programmering. Dat krijgt dit jaar gelukkig een vervolg. En dat het goed gaat met het Osse carnaval, merken wij natuurlijk ook in onze winkel." Vanaf de open zondag op 1 maart kunnen de vaste klanten bij Opera Men gewoon weer terecht voor hun vrijetijdskleding. "Maar eerst op naar een mooi carnaval: alaaf."

Bereikbaar
Opera Men is bereikbaar via telefoonnummer (0412) 63 08 41.

Meer berichten