Archieffoto
Archieffoto

'Uitbreiding Arboretum is fantastisch nieuws'

Algemeen 571 keer gelezen

GEFFEN | De Boomplantdagen vinden op zaterdag 7 en zondag 8 maart vanaf 10.00 uur weer plaats op het Arboretum aan de Weverstraat in Geffen.

Het geduld van de enthousiaste bestuursleden van Stichting Arboretum & Natuurbeleving Geffen is absoluut op de proef gesteld, zo geeft voorzitter Harry Peters aan. En niet alleen dat van hen, maar ook van de Geffense gemeenschap en van de negentien boomplanters, waarvan sommigen al twee jaar wachten om een boom te mogen planten. "De uitbreiding is een feit, fantastisch nieuws natuurlijk", aldus Peters. "Eindelijk kunnen we weer aan de slag en 19 families blij maken. Zij kunnen eindelijk de boom planten voor hun dierbaren, hun jubileum of ten bate van andere gelegenheden."

Presentatie plan
"Het plan Arboretum Fase 2 is getekend door ons bestuurslid Gonnie Konings en we presenteren dit plan met trots," vervolgt Peters. "We staan te popelen om te beginnen. We hebben onze vrijwilligers ook net op de hoogte kunnen brengen en hopen dat ze op zaterdagochtend 29 februari mét ons aan de slag kunnen gaan om het terrein 'Boomplant-klaar' te maken." Peters klinkt opgelucht en voldaan. Het harde werken achter de schermen is niet voor niets geweest. "Als de bomen op het nieuwe terrein zijn ingeplant, is ook dít terrein al weer vol. De bomen zijn solitairen en kunnen niet te dicht op elkaar staan. Dus ik weet welke klus mij te wachten staat voor de volgende aanvragen van Boomplanters voor Fase 3." Kijk voor meer informatie op de website www.arboretumgeffen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant