Logo kliknieuws.nl/oss
Boaz schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel.
Boaz schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel.

Osse ondernemer Boaz (11): 'Plastic is slecht voor de natuur'

  •   keer gelezen

OSS | 'Erg jong geleerd is oud gedaan'. Ossenaar Boaz Uitermark (11) zit in groep 8 van Montessorischool Elzeneind, maar daarnaast runt hij zijn bedrijfje 'Peer voor Meneer'.

door Leon Voskamp

Het idee voor een eigen bedrijfje begon op de fiets samen met moeder Nike. "We waren aan het fietsen en ik begon over al het plastic in de wereld. Ik vind namelijk dat er teveel plastic wordt gebruikt. Wat zou het mooi zijn als we dat een stuk kunnen verminderen. Plastic is slecht voor de natuur en heel schadelijk voor dieren."

Zelfgemaakte producten
Eind vorig jaar richtte hij een eigen bedrijfje op. Net als 'grote mensen' zette hij zijn handtekening bij de Kamer van Koophandel. Met zijn bedrijf verkoopt hij zelfgemaakte producten waarbij plastic geen rol speelt. Om wat voorbeelden te noemen: herbruikbare broodzakken om mee te nemen naar de bakker, wasmiddel voor in de wasmachine, shampoo bars en lunchwrappers als alternatief voor een broodtrommel. "Ik heb deze producten verzonnen samen met mijn moeder. We zijn bezig om meer te ontwikkelen." De artikelen worden verkocht bij Depot in Heesch, maar ook via de webshop peervoormeneer.myonline.store. "Er hebben al veel mensen spullen gekocht. Bekenden, maar ook mensen die ik niet ken. Ik krijg leuke reacties, bijvoorbeeld van klasgenoten."

Naam
Dan rest nog de vraag: waar komt de bedrijfsnaam 'Peer voor Meneer' vandaan? "We hebben lang nagedacht over een geschikte naam voor het bedrijf. Totdat mijn ouders 's ochtends voor school zeiden dat ik de 'peer voor meneer' niet moest vergeten. Dat vonden we uiteindelijk heel leuk om als naam te gebruiken."
Ga voor meer informatie naar de Facebook-pagina of mail naar peervoormeneer@uitermarkjes.nl.

Meer berichten