Er zal spektakel zijn in Oss. (Foto: Eric Laurijssen)
Er zal spektakel zijn in Oss. (Foto: Eric Laurijssen)

ONK Motorcross op 1 maart van start op circuit in Oss

Sport 189 keer gelezen

OSS | Het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross gaat op zondag 1 maart van start op Circuit De Witte Ruysheuvel in Oss. Deze eerste wedstrijd van het seizoen is tevens de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross competitie.

In 2019 zijn de ONK titels gepakt door Cas Valk (85), Kjell Verbruggen (125), Kay Ebben (250) en Lars van Berkel (500). Ebben en van Berkel zullen in Oss zeker aan de start komen en hun huid zo duur mogelijk willen verkopen. Ebben heeft de overstap gemaakt naar de 500 klasse en komt hier dus regerend kampioen Van Berkel tegen. De 500 klasse zal zeker een klasse zijn waar naar uitgekeken kan worden, want ook MXGP-rijder Micha Boy de Waal verschijnt aan de start. Luca Nijenhuis en Mitchell van den Essenburg gaan ook voor een hoge score in deze eerste wedstrijd.

250
Jamie Carpenter, rijdend voor het Pol Motors Husqvarna team, werd vorig jaar tweede en hoopt in Oss sterk aan het seizoen te kunnen beginnen. Ditzelfde geldt voor Rene de Jong, die vorig jaar het kampioenschap als derde af wist te sluiten. Rob van de Veerdonk is woonachtig in Oss en rijdt op 1 maart een thuiswedstrijd. Naast deze wedstrijden van het Open Nederlands Kampioenschap 250 en 500 rijden ook de CUP 250 en CUP 500 klasse hun eerste wedstrijd in Oss. De trainingen beginnen om 08.30 uur en het starthek valt voor de eerste keer om 11.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant