Schilderij van Wil van Rijn.
Schilderij van Wil van Rijn.

Expositie in Heemkamer Herpen

Algemeen 268 keer gelezen

HERPEN | Toon van Hoeij en Wil van Rijn exposeren in de Heemkamer aan de Rogstraat 12 in Herpen. De expositie is open vanaf zondag 1 maart en vervolgens alle weekenden in maart en sluit op zondag 29 maart om 17.00 uur. Eén of beide exposanten zijn tijdens de openingstijden aanwezig.

Wil van Rijn uit Heesch is op 58-jarige leeftijd met de VUT gegaan en heeft hij zijn passie voor tekenen en schilderen opgepakt. Vanaf 2001 heeft hij ongeveer 5 jaar een schildercursus gevolgd bij beeldend kunstenaar Han Klinkhamer. Vanaf 2006 tot en met 2010 heeft hij een vijfjarige opleiding 'hoge graad schilderen' gevolgd en met succes afgerond. In het begin heeft hij voornamelijk landschappen geschilderd. De laatste jaren is daar het schilderen van stillevens en abstract werk bijgekomen. Hij werkt voornamelijk met olieverf op doek. Na afronding van de opleiding heeft hij het Kunstenaars Collectief Ravenstein (KuCoRa) opgericht. Enkele jaren heeft hij een kunstmarkt georganiseerd.

Toon van Hoeij
Als graficus is hij 40 jaar werkzaam geweest bij een grafisch bedrijf en na zijn pensionering is hij, als hobby, gaan schilderen bij het Kunstenaars Collectief Ravenstein. Zijn passie is het schilderen van bloemen en vooral klaprozen die hij met acryl of olieverf op doek vastlegt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant