KV DOT.
KV DOT.

DOT boekt belangrijke overwinning

Sport 116 keer gelezen

OSS | Na wat moeizame wedstrijden tegen Movado en DKB waarin geen punten gepakt konden worden, mocht DOT zich klaar gaan maken voor een potje korfbal tegen het stugge Furore uit Assendelft.
Een ploeg die thuis vaak beter presteert dan in uitwedstrijden, dus DOT wist dat er kansen lagen.

De wedstrijd begon stroef, maar het ging wel gelijk op tot aan de rust, waarin DOT een kleine voorsprong meenam van 8-7. Na rust gingen beide ploegen makkelijker scoren, wat resulteerde in verschillende voorsprongen voor beide ploegen: 9-7 voor DOT, 10-11 voor Furore, 12-13 voor Furore.. Maar toen wist DOT een klein gaatje te slaan en kwam het op 17-14. Toch werd deze stand weer gelijk getrokken door de ploeg uit Assendelft: 18-18, 19-19... Maar toen stond de ingevallen Peter Bras op en bracht de 20-19 op het scorebord en vlak voor tijd onderschepte Michel Heesbeen de bal en gooide hem direct ver in het aanvalsvak waaruit Wouter Jansen-Venneboer een strafworp versierde en deze zelf afrondde: 21-19. Dit was ook de eindstand. Een goede teamprestatie van de ploeg uit Oss, die ook in moeilijke momenten in de wedstrijd als team bij elkaar bleef. Mara van de Westerlaken bekroonde haar uitstekende wedstrijd door topscoorder van de Ossenaren te worden met zes doelpunten.

Vierde plek
Een belangrijke overwinning van DOT, want waar het in 2019 naar de bovenste plekken keek, moest het nu stilletjes ook naar de onderste plaatsen gaan kijken. Door deze overwinning staat de ploeg uit Oss op de vierde plek. De komende twee weken hoeft DOT niet te spelen. Op 8 maart ontmoet het Phoenix in Zoetermeer.