Theatrale en muzikale bewerking van 'Vietnam Uitgevlucht' in De Lievekamp
Theatrale en muzikale bewerking van 'Vietnam Uitgevlucht' in De Lievekamp

Theatrale en muzikale bewerking van 'Vietnam Uitgevlucht' in De Lievekamp

Algemeen 233 keer gelezen

OSS | Dagelijks zijn vele vluchtelingen op zoek naar vrijheid. Op donderdag 5 maart wordt in de Grote Zaal van De Lievekamp een dergelijke zoektocht vertelt in de intrigerende theaterproductie 'Vietnam'. Een aangrijpend en persoonlijk relaas, gebaseerd op het boek 'Vietnam Uitgevlucht'. Het is vooral een waargebeurd verhaal, dat bij iedere bezoeker een diepe indruk zal achterlaten.

'Vietnam' beschrijft de ijzingwekkende en hoopgevende geschiedenis van Minh Vu voor wie er als kind niets anders opzat dan te vluchten. Het leven is door de onderdrukking en vernedering in communistisch Vietnam ondraaglijk geworden. Daarom besluit de vader van Minh Vu een boot te bouwen en met zijn vrouw en negen kinderen het land te verlaten. Dagenlang trekken ze door het drassige land tot ze uiteindelijk de zee bereiken, waar ontelbare lijken drijven van slachtoffers die voor hen al een vluchtpoging waagden. Vader Vu laat zich echter niet uit het veld slaan en trekt samen met zijn gezin ten strijde tegen de eindeloze zee. Dagenlang dobberen ze rond. Er is te weinig water en voedsel. Plotseling verschijnt daar een Nederlands koopvaardijschip die het gezin in het vizier krijgt. Hoop lijkt eindelijk te naderen voor het gevluchte gezin. Het enige probleem is dat het schip de uitdrukkelijke boodschap heeft meegekregen om géén bootvluchtelingen mee te nemen. 

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor 'Vietnam' op donderdag 5 maart, aanvang om 20.15 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp, zijn vanaf € 11,50 (excl. € 1,25 ticketfee) te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant