Indigo Brabant Preventie start met een gespreksgroep.
Indigo Brabant Preventie start met een gespreksgroep.

'Een naaste verliezen door zelfdoding is ingrijpend'

Algemeen 951 keer gelezen

OSS | Indigo Brabant Preventie start op dinsdagmiddag 24 maart opnieuw met een groep voor familie en naasten die in hun directe omgeving met zelfdoding geconfronteerd worden.

Een naaste verliezen door zelfdoding is voor familieleden en directbetrokkenen een ingrijpende gebeurtenis die met veel angst, verdriet en schuldgevoelens gepaard kan gaan. Voor naasten is het vaak moeilijk om over alles wat gebeurd is te praten, begrip te vinden en gevoelens te delen. Zij kunnen zich eenzaam, in de steek gelaten en soms afgewezen voelen. Het taboe dat op dit onderwerp rust, maakt de verwerking van het verlies moeilijk. De ervaring leert dat contact met lotgenoten als ondersteunend wordt ervaren. Binnen de gespreksgroep kunnen mensen onder deskundige leiding met lotgenoten praten, in een veilige sfeer zonder schaamte. Relevante thema's en praktische vragen komen aan bod en er is ruimte om uw ervaringen te delen. De gemeenten in de regio's Land van Cuijk, Uden, Boekel, Landerd, Oss/Maasland en Meierijstad ondersteunen dit aanbod. De start is dinsdag 24 maart van 14.30 uur tot 16.30 uur in Oss.

Meer informatie
De gespreksgroep bestaat uit ongeveer acht deelnemers. Deelname is gratis. Vooraf krijgt iedere deelnemer vrijblijvend een kennismakingsgesprek aangeboden. Meer informatie en aanmelden via aanmelden@indigobrabant.nl of (088) 033 41 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant