Binnenkort gaan veel leerlingen weer op pad vanwege de Landelijke Opschoondag.
Binnenkort gaan veel leerlingen weer op pad vanwege de Landelijke Opschoondag.

3.400 leerlingen doen in gemeente Oss mee aan Opschoondag

Algemeen 170 keer gelezen

Dit jaar doen in de gemeente Oss meer dan 3400 leerlingen van 35 scholen mee aan de Landelijke Opschoondag. De scholen kiezen daarvoor hun eigen moment. De Landelijke Opschoondag is op zaterdag 21 maart. Van 10 tot en met 20 maart gaan de leerlingen van de scholen aan de slag.

"Je kunt niet jong genoeg beginnen met het bewustmaken van het voorkomen van zwerfafval, het opruimen ervan en hoe belangrijk het is om te leven in een schone omgeving. We stellen de scholen in de gelegenheid om een opruimactie te organiseren", aldus de gemeente Oss. De gemeente en Landschapsbeheer zorgen voor een opruimcontainer met alle benodigde materialen, alles handig compact bij elkaar. De scholen mogen deze opruimcontainer houden om vaker op te ruimen met de leerlingen. Veel scholen hebben aangegeven dat te gaan doen.

Lesmateriaal
Er is veel leuk lesmateriaal beschikbaar over zwerfafval. Kijk bijvoorbeeld op de website www.nederlandschoon.nl of bij de gemeente Oss. Neem hiervoor contact op met Nynke Stein, afvaladviseur@oss.nl. "Maar de mooiste beloning is natuurlijk een schone omgeving."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.landschapsbeheer-oss.nl. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Tonnie van Hooff van Stichting Landschapsbeheer Oss op telefoonnummer (06) 37 45 68 20.

Global Goals
Deze actie draagt bij aan de volgende Global Goals: 'Duurzame steden en gemeenschappen', 'verantwoorde consumptie en productie', 'leven in het water' en 'leven op het land'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant