Dylan van Veghel. (Foto: Walter Kleeven)
Dylan van Veghel. (Foto: Walter Kleeven) Foto: WALTER KLEEVEN

Dylan van Veghel: 'Oss is mijn favoriete baan'

Sport 466 keer gelezen

OSS | Het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross gaat op zondag 1 maart niet van start op Circuit De Witte Ruysheuvel in Oss. Deze eerste wedstrijd van het seizoen is -in overleg met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging- afgelast vanwege de slechte weersvoorspellingen. Eén van de deelnemers dit seizoen in de 500 klasse is Dylan van Veghel. We spraken de Ossenaar nog voor de afgelasting.

door Leon Voskamp

De Witte Ruysheuvel is volgens Van Veghel de mooiste baan van Nederland. "Het is een thuiswedstrijd voor mij. Het is altijd bijzonder om hier te rijden. Een unieke baan met de hoogteverschillen. Het voelt ook erg natuurlijk aan met de bossen rondom het parcours. Het is mijn favoriete baan en ik probeer er altijd bij te zijn als er wordt gereden."

Gemotiveerd
Een jonge Dylan was al snel 'verliefd' op motorcross. Op 3-jarige leeftijd wilde hij al zijn eerste rondjes rijden. Toen hij 10 was, deed hij mee aan wedstrijden. Hij startte met 85cc en op latere leeftijd stapte hij over naar de 250. Sinds vier jaar komt hij uit in de 500 klasse. "Vorig seizoen pikte ik de mooiste wedstrijden van de bonden KNMV en MON eruit. Ook reed ik mee om de No Fear Energy Cup. Dit seizoen heb ik besloten om me te richten op het kampioenschap van de KNMV. Misschien zorgt dit ervoor dat ik nog gemotiveerder aan de start zal staan omdat ik naar een bepaalde klassering in het klassement wil rijden."

Top tien
Van Veghel vindt het lastig in te schatten waar hij staat. "Meestal kun je dat na de eerste wedstrijd pas zeggen. Er zijn altijd rijders die nieuw zijn en zijn vertrokken. Vorig jaar heb ik een paar wedstrijden meegereden en eindigde ik in de top 5. Ik richt me op 1 maart op een plek bij de eerste 10."

Trainen
Naast zijn werk bij Verhoeven Oss stopt Van Veghel flink wat tijd in zijn sport. "Nu in de wintermaanden fiets ik veel om fit te blijven. Conditie is belangrijk, maar nog belangrijker is motorritme. Dat krijg je alleen door wedstrijden te rijden. Het beste train ik namelijk in competitieverband, al train ik ook vaak in Berghem op de baan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant