NS Station Oss.
NS Station Oss.

Drukste trein van Nederland is niet meer zo heel druk

Algemeen 1.304 keer gelezen

OSS | De drukste trein van Nederland is niet meer zo druk. De dagelijkse sprinter vanuit NS Station Oss die vertrekt om 7.40 uur is erg populair bij scholieren en studenten die weer uitstappen bij 's Hertogenbosch Oost. Tot december vorig jaar was de sprinter de drukste trein van Nederland. Het was er gemiddeld 41 procent drukker dan het beschikbare aantal plekken in de trein. NS heeft de trein sinds de nieuwe dienstregeling verlengd, en dat heeft een fors effect, blijkt uit cijfers over januari.

De trein kon per 15 december verlengd worden omdat er door ProRail aan de wissels gewerkt is in Nijmegen. De sprinters in Oss komen uit Nijmegen. "Door de aanpassing kan de langere trein daar nu ook aan het perron staan", zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. "En konden wij de door ons al een tijdje gewenste verlenging van de treinen ook uitvoeren." Ook de sprinter van 08.10 uur vanuit Oss richting 's-Hertogenbosch stond in de top 5 van drukste treinen van Nederland. Ook deze trein is verlengd. "Beide treinen hebben er drie treindelen bijgekregen. Daardoor zijn er 160 zitplaatsen bijgekomen tot een totaal van 530 zitplaatsen. We zien nu dat de bezettingsgraad in januari op ongeveer 90 procent lag, waar dat in januari 2019 zo'n 130 procent was."

Druktevermijders
In september deelde NS in de ochtendspits gratis koffie en smoothies uit aan reizigers op station Oss. Hiermee werden ze gewezen op de spitstrein om 08.00 uur die aanzienlijk rustiger is. In de nieuwe dienstregeling blijft de spitstrein ook rijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant