Frans Heesen Stadion.

TOP Oss slaat in slotminuut toe met 'lucky goal'

Sport 1.233 keer gelezen

OSS | De 1.014 toeschouwers die op Teletekst werden aangegeven, zaten er bij lange na niet. Maar de toeschouwers die wel het noodweer trotseerden en vrijdagavond naar TOP Oss - Jong FC Utrecht kwamen, zagen een overwinning van de Osse ploeg. Het duel leek op 1-1 af te stevenen, maar in de slotminuut viel alsnog -op nogal komische wijze- de 2-1.

Trainer Klaas Wels moest flink puzzelen. Met Philippe Rommens miste hij zijn topscorer en ook controlerende middenvelder Lion Kaak ontbrak. Centrale verdediger Lorenzo Piqué was er niet bij vanwege vrolijke familieomstandigheden. Ondanks de afwezigen was het TOP Oss dat de eerste helft zeer behoorlijk speelde. Net als vorige week tegen Jong PSV werd de aanval gezocht en de 1-0 van Cas Peters was dan ook terecht. De gasten uit Utrecht konden er vrijwel niets tegenover stellen.

Blunder
De tweede helft was pas vijf minuten onderweg of de 1-1 viel. Een schot van Velanas werd licht van richting veranderd en was daardoor niet houdbaar voor Damien Perquis. Verderop in de tweede helft had de Franse doelman zeer veel geluk dat een Utrechtse aanval via het houtwerk niet in het doel belandde. Kansen kreeg TOP Oss -waarbij Jan Lammers als invaller debuteerde- vrijwel niet. Het duel in de het sfeerloze Frans Heesen Stadion kreeg toch nog een winnaar, maar het werd niet Jong FC Utrecht dat maar bleef drukken. Keeper Thijmen Nijhuis ging in de fout door een bal tegen invaller Samet Bulut aan te stompen, waarna de bal met een boog binnen viel.