SNS Oss City Run. (Foto Ad Megens)
SNS Oss City Run. (Foto Ad Megens)

Hardlopen en genieten van Osse centrum

Sport 1.734 keer gelezen

OSS | De Grote Kerk, De Wellen en Kinepolis. Zomaar wat voorbeelden van gebouwen waar deelnemers aan de SNS Oss City Run op zondag 5 april doorheen gaan rennen. Marel Brands van Stichting Runlimited kijkt uit naar de derde editie van dit hardloopevenement door het Osse centrum. "We gaan nog meer inzetten op beleving."

door Leon Voskamp

De eerste twee edities vielen in de smaak van deelnemers en bezoekers. "We wilden als organisatie een goede basis neerzetten. Die staat er nu en dit jaar zetten we stappen extra. Zo zorgen we voor nog meer sfeer en gaan we voor verrassingen zorgen. Of ik iets wil verklappen? We zijn bijvoorbeeld bezig met een kerkkoor in de Grote Kerk, Samba Percussieband Dale Caña zorgt langs de kant voor lekkere muziek en in de Groene Engel draait een DJ."

Tien gebouwen
Dit jaar is er een parcours uitgezet met tien gebouwen, meer dan de eerste twee edities. Een aantal gebouwen maakt net als vorig jaar onderdeel uit van de route. De Groene Engel en Kinepolis Oss maken een comeback vanuit de eerste editie in 2018. Nieuw zijn onder andere de Grote Kerk, Werkkracht Oss en de Volksuniversiteit. "Aan de hand van de gebouwen maken we onze route. Daarom zijn we al vanaf augustus 2019 bezig met het benaderen van partijen. Mooi is dat we dit jaar ook zelf zijn benaderd met de vraag of we hun pand wilden kiezen. Ze zagen het als een mooie manier om een gebouw/bedrijf te presenteren. We zijn tot een mooie mix van gebouwen gekomen. Zo zijn we bijvoorbeeld blij dat we weer door De Wellen mogen lopen. Dat was de eerste twee edities zo geweldig. Je ziet dat bewoners zoveel plezier beleven als al die hardlopers langskomen. Daarom is De Wellen een vast onderdeel van onze wedstrijd."

Doelgroep
Vorig jaar deden er 616 lopers mee aan het evenement. Brands gaat dit jaar voor een groei. "Alle hardlopers zijn welkom. Ervaren lopers die al vaker aan wedstrijden hebben meegedaan, kunnen nu eens op een heel andere manier een wedstrijd ervaren. Maar we richten ons ook op mensen die nog geen tot weinig ervaring hebben met meedoen aan hardloopwedstrijden. Wij willen de drempel wegnemen. Door een hele leuke route met allerlei verrassingen en waarbij tijd niet belangrijk is, motiveren we lopers om mee te doen. Iedereen krijgt na afloop een medaille als herinnering.

Inschrijven
Er kan gekozen worden voor 5 of 10 kilometer. Voor bedrijven die zich willen wagen aan de titel 'Fitste bedrijf van Oss' kunnen deze afstanden als team gelopen worden. Alle deelnemers starten om 13.30 op de Heuvel. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er een aparte Kidsrun van 1 kilometer. Deze run start om 12.30 en 12.45 uur in twee leeftijdsgroepen. Voorinschrijven kan tot en met 22 maart via www.runlimited.nl/inschrijven. Op de dag zelf is er nog beperkte daginschrijving mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant